Ny forskning: Kan du lide rødvin og chokolade? Tillykke! Så får du et længere og lykkeligere liv

Ifølge et studie udført ved universitetet i Warsawa lever man længere, hvis man en gang imellem nyder en øl, et glas vin eller et stykke chokolade.

Hemmeligheden ligger i det, der kaldes antioxidanter. Frugter, grøntsager og te indeholder høje niveauer af antioxidanter, men det gør rødvin, øl og chokolade også.

Modvirker inflammation

Antioxidanter modvirker inflammationer i kroppen, og studiet, hvor 6800 mennesker deltog, viste, at de, der spiste mange antioxidanter, reducerede deres risiko hele 20 procent for at få hjerte-kar-sygdomme i forhold til andre deltagere i studiet.

Forlænger livet

– Hvis man følger en kost bestående af mange antioxidanter, reducerer du ikke kun risikoen for hjerte-kar-sygdomme, men kan også forlænge ens forventede levealder, siger Joanna Kaluza, der var den førende forsker bag studiet, ifølge Ladbible.

Dette betyder selvfølgelig ikke, at man frit kan drikke vin og øl, da det medfører store risici. Men derimod behøver man ikke længere at have dårlig samvittighed over at tage et ekstra glas vin til aftensmaden!

Foto: Pixabay

Tøv ikke med at trykke på del-knappen for at fortælle dine venner de gode nyheder!

Exit mobile version