Ny forskning: Kan du lide rødvin og chokolade? Tillykke! Så får du et længere og lykkeligere liv

Få ting er bedre end at unde sig selv et glas rødvin og et lækkert stykke chokolade efter en lang og stresset dag.

Men at unde sig selv noget godt er dog ofte forbundet med lidt dårlig samvittighed, da man stort set altid har fået fortalt, at vin, chokolade og øl er usundt.

Men ifølge dette studie kan jeg og sikkert mange andre ånde lettet op og nyde et glas vin med god samvittighed.

Ifølge et studie udført ved universitetet i Warsawa lever man længere, hvis man en gang imellem nyder en øl, et glas vin eller et stykke chokolade.

Hemmeligheden ligger i det, der kaldes antioxidanter. Frugter, grøntsager og te indeholder høje niveauer af antioxidanter, men det gør rødvin, øl og chokolade også.

Modvirker inflammation

Antioxidanter modvirker inflammationer i kroppen, og studiet, hvor 6800 mennesker deltog, viste, at de, der spiste mange antioxidanter, reducerede deres risiko hele 20 procent for at få hjerte-kar-sygdomme i forhold til andre deltagere i studiet.

Forlænger livet

– Hvis man følger en kost bestående af mange antioxidanter, reducerer du ikke kun risikoen for hjerte-kar-sygdomme, men kan også forlænge ens forventede levealder, siger Joanna Kaluza, der var den førende forsker bag studiet, ifølge Ladbible.

Dette betyder selvfølgelig ikke, at man frit kan drikke vin og øl, da det medfører store risici. Men derimod behøver man ikke længere at have dårlig samvittighed over at tage et ekstra glas vin til aftensmaden!

Foto: Pixabay

Tøv ikke med at trykke på del-knappen for at fortælle dine venner de gode nyheder!