Mange svarer forkert: Kan du løse opgaven ved at bruge hovedregning?

Nogle gange har man brug fra en pause fra de daglige rutiner, forpligtelser og arbejde. Det kan nemlig være med til at rense hjernen, så man på den måde er forberedt på de nye udfordringer, der venter forude.

Hjernegymnastik i form af krydsord, sudoku, gåder og andet stimulerer hjernecellerne på en lidt anden måde, end når man sidder foran en computer eller slider på arbejdet.

Jeg elsker at udfordre mig selv på forskellige måder – og det bedste af det hele er, at det både er sundt og sjovt!

Vi bruger mere matematik i hverdagen, end vi tror, da vi faktisk altid foretager små udregninger i hovedet. Der er dog ofte tale om matematik, som ikke er specielt kompliceret.

Genopfrisk hukommelsen

Den lidt sværere matematik, man lærte i skolen, har man glemt for flere år tilbage. Netop derfor er den type udfordring som den nedenfor perfekt. De giver os nemlig muligheden for at genopfriske de gamle matematikfærdigheder, som trods alt stadig er der et eller andet sted i hovedet.

Hovedregning

Følgende regnestykke er ganske simpelt, men det er vigtigt at have styr på de regneregler, man lærte i skolen. For det er nemlig afgørende for at kunne udregne regnestykket. Her er opgaven.

Kan du huske regnereglerne? Hvis ikke giver vi dig svaret her nedenfor!

Løsningen

Det rigtige svar er: 1.

Dette skyldes, at man først skal løse multiplikationen 1 x 2.
Herefter skal du udregne: 1 + 1 + 1 – 2 – 0.
Så er der kun 3 – 2 tilbage, som bliver 1.

Til sidst bliver løsningen let at finde. Det er dog vigtigt, at man starter med at løse multiplikationen – hvilket mange nok har glemt.

Svarede du rigtigt? Så tryk på DEL-knappen for at byde dine venner på lidt hjernegymnastik!