Her laver 28-årige Jonna sjov med skandinavisk forår – nu hyldes hendes sjove klip af millioner

I Danmark er vejret altid et “varmt” samtaleemne. Mange brokker sig ofte over, hvor koldt der er, hvilket egentlig ikke er så underligt. For der har været forbandet koldt på det seneste.

Men nu kommer noget om emnet, som har fået millioner verden over til at grine – 28-årige svenske Jonna Jinton har nemlig lavet en lille “forårsvideo”, som alle kan relatere til. Mennesker verden over har nu set den svenske kvindes geniale humoristiske film om det svenske forår, som vi her i Danmark nok også kan nikke lidt genkendende til.

For syv år siden valgte 28-årige Jonna Jinton, der arbejder som blogger, at flytte de 1.000 kilometer fra Gøteborg til Grundtjärn – en by med kun ni indbyggere.

Der bor hun nu helt isoleret og kan bruge sin tid til det, hun virkelig brænder for – at skabe.

– For mig er naturen det vigtigste, jeg har. Det er der fra jeg får al min inspiration, siger Jonna til svenske Expressen.

Nu har Jonna fået mennesker verden over til at grine højt af sin meget specielle “forårsvideo”. I den trasker hun ud i det svenske, snedækkede vinterlandskab.

Hun vandrer ud i det meterhøje sne iført en sommerkjole – hvorefter hun, fuldkommen uberørt af kulden, begynder at hænge tøj til tørre.

Facebook

På mindre end et døgn var hendes video blevet set over 1 million gange, og i skrivende stund har den 3,8 millioner visninger på Facebook. Men det er ikke kun svenskerne, der kan forholde sig til den geniale video – især taget i betragtning af, at man i mange europæiske lande stadig venter på efteråret efter en ekstremt kold afslutning på vinteren.

Sad på toilettet

28-årige Jonna havde slet ikke forventet, at hendes video ville gå viralt.

– Jeg fik et chok. Men vinteren har været meget hård i år, med uheld og jammer. Så får vi mennesker til sidst et behov for at grine, siger hun til den svenske avis.

Facebook

Idéen til videoen fik Jonna, da hun sad på toilettet og kiggede ud over det golde vinterlandskab.

– Det er stadig midt i marts – og det skal jo være lidt anderledes end dette, tænkte Jonna, da hun så det massive snedække.

Nu kommenterer folk fra hele verden videoen – amerikanere såvel som svenskere. De fleste virker til at kunne genkende situationen – men nogle virker til ikke at have forstået det humoristiske i indslaget.

“Wow, svenskerne er virkelig hårdføre” og “Fryser du ikke? Hvorfor tager du ikke en trøje på?”, er blot nogle af kommentarerne, Jonna har fået.

Se det fantastiske klip nedenfor!

Tøv ikke med at DELE, hvis du fik et smil på læben af Jonnas forårsvideo!