Hvilken banan ville du helst spise? Dit svar afslører noget uventet om dit helbred

Lige som med alt andet her i verden, kan vi mennesker godt lide forskellige ting, men få ting giver så meget anledning til diskussion, som hvilken slags banan man kan lide.

En del kan lide, når bananen kommer lige fra træet og er grøn og hård. Andre kan lide, når bananen er helt brun og lidt blød i konsistensen. Og nogle kan lide, når bananer er lige midtimellem.

Men faktum er, at bananens farve afslører en del om dens indhold, hvilket påvirker den som spiser bananen.

Herunder gennemgår vi, hvordan bananens modenhed påvirker indholdet.

Grønne, unge bananer

Pixabay

Grønne bananer er hårde og har en hård skal. Grønne bananer har også en lav GI-værdi, hvilket er godt, hvis man forsøger at holde sit sukkerindtag på et lavt niveau.

Umodne bananer styrker også immunforsvaret takket være probiotika, som er godt for tarmene. Spiser man en grøn banan, holder man sig mæt længe, men de indeholder ikke så mange antioxidanter. De kommer senere i bananens modningsproces.

Gule bananer

Når bananen er blevet gul, men endnu ikke har udviklet prikker, så er bananen på det stadie, som de fleste ville vælge. Bananen er letfordøjelig og lidt sød i smagen.

En gul banan er rig på antioxidanter. Antioxidanter hjælper kroppen med at beskytte sig mod hjerteproblemer og andre sygdomme.

Pixabay

En mellemstor, gul banan giver dig desuden 37 mg magnesium, et vigtigt mineral, som hjælper hjernen med at holde sig i form.

Prikkede bananer

Pixabay

Prikkede bananer er fulde af antioxidanter og kan således hjælpe med at forebygge sygdomme.

En prikket banan indeholder også TNF. TNF står for tumornekrosefaktor og er et stof, som forebygger kræft og forekomsten af unormale celler i vores krop. Et japansk studie fra 2008 viste, at bananer med mørke pletter producerer TNF, som kan hjælpe til at bekæmpe unormale celler. Men der er behov for mere forskning på området.

Bananer med prikker er desuden lettere at fordøje, hvis man har en lidt følsom mave. Men de indeholder også mere sukker, fordi de er længere i modningsprocessen.

Brune bananer

Foto: Pixabay

Bananer, som er blevet helt brune, er ekstremt søde og egner sig bedst som ingredienser i bananpandekager eller i en smoothie.

De har også en høj koncentration af antioxidanter. Brune bananer er også lette at fordøje og perfekte, hvis du har maveproblemer. Du skal bare sørge for at spise dem, inden de rådner!

Da aldrende bananer begynder at miste en del af deres næringsstoffer, kan du lægge dem i køleskabet for at bremse processen.

Tryk gerne på DEL-knappen, så dine venner også kan læse dette i dag!