Grådige brødre køber 18.000 flasker håndsprit for at sælge dyrt – tvinges nu til at donere alle væk

Coronavirussen Covid-19 spredes lige nu verden over, og det har betydet, at flere lande mere eller mindre har lukket ned.

Panikken har betydet, at man i flere lande, herunder Danmark, har hamstret, og butikker er blevet tømt for konservesdåser, toiletpapir samt håndsprit for at holde sig bakteriefri.

Brødrene Matt og Noah Calvin så en mulighed for at tjene en god skilling, da virussen brød ud, og købte derfor 17.800 flasker håndsprit, som de ville sælge til ågerpris.

Men de grådige brødres plan mislykkedes – og de er nu blevet tvunget til at donere alle flasker væk, skriver New York Times.

Kørte flere tusinder kilometer

Calvin-brødrene, der bor i den amerikanske by Hixson i Tennessee, tog en lastbil og kørte flere hundreder kilometer for at købe håndsprit fra alle butikker, de kunne finde.

Da de var færdige, hvad de samlet hele 17800 flasker håndsprit, som de købte for 15.000 dollar, hvilket svarer til cirka 101.000 danske kroner.

Ville sælge til ågerpris

Planen var at sælge flaskerne, de havde købt for mindre end én ollar, for op til 70 dollars, og dermed tjene en røvfuld penge.

De så sig selv som iværksættere, der skulle tjene store penge på at have været smarte.

De lagde annoncer på Amazon, hvor de forsøgte at sælge håndsprit til desperate købere, og hvis de havde lykkes, ville de have tjent millioner af kroner.

Men som mange andre onlinebutikker har Amazon stoppet salget af helbreds-nødvendige produkter som vådservietter, håndsprit og ansigtsmasker til højere priser, end de normalt koster i butikker.

Nu havde brødrene næsten 18000 flasker håndsprit – som ikke kunne sælges.

I stedet for at blive rige på deres medmenneskers panik blev brøndrene sagsøgt for at sælge produkter til ågerpris, der hører til bedragerilovgivningen i USA.

Skulle donere alt til et godt formål

Derudover har brødrenes tiltag vækket stærke reaktioner, og de er blevet kritiseret for at forsøge at tjene penge på andres bekymring her midt i coronakrisen.

Derfor er de nu blevet tvunget til at donere alle håndspritflasker væk, hvor totredjedele doneres til en lokal kirke og resten til distriktsanklageren.

Hvad synes du om dette? Var det smart af brødrene at prøve at tjene lidt penge, eller var ondskabsfuldt?