Forskning: Sådan kan rødvin være interessant i forhold til motion

Opdatering 26/10/2018: Rubrikken i denne artikel har tidligere været ”Forskning: Et glas rødvin er lige så godt for kroppen som en times motion”. Der har ikke været belæg for påstanden og derfor har vi ændret rubrikken.

Tilhører du gruppen af mennesker, som finder det lidt op ad bakke at tage løbeskoene på eller cykle ned i fitness-centret?

Ville du hellere slappe af i sofaen og nyde et glas vin?

Hvis du svarer ja til begge spørgsmål, kan vi nu introducere en meget god nyhed: Forskning viser nemlig, at lidt rødvin kan kompensere for manglende motion.

Selvom jeg træner regelmæssigt, så sker det ret ofte, at det føles svært at pakke tasken og begive sig ned i fitness-centret. Især her i løbet af den lidt mørkere og kolde tid – hvor man har det lidt svært ved at forlade sofaen. Hvor man muligvis slapper af med et glas rødvin?

Mange af os har intet imod at åbne en god flaske vin fra tid til anden og nyde den gode smag, mens vinen strømmer ned i halsen.

Men hvis man mod forventning springer træningen over for i stedet at slappe af derhjemme – så er der en risiko for angst. Eller, sådan får jeg det under alle omstændigheder. Men føler sig lidt doven. Men behøver man egentlig det?

The AV Club

Tjah, måske ikke. For forskning har nemlig vist, at lidt rødvin kan kompensere for manglende træning. Utroligt, tænker du med garanti. Men det er faktisk sandt.

Det er forskere ved University of Alberta i Canada som i en undersøgelse fra 2012 har fundet frem til, at antioxidanter, resveratrol og plantepolyfenoler har flere sundhedsmæssige fordele.

Øger musklernes ydeevne

Kroppen kan for eksempel drage fordel af resveratrol uden at skulle svede. Stoffet findes blandt andet i skallen på røde vindruer – hvoraf man laver rødvin.

Derudover fandt forskerne frem til, at resveratrol kan styrke hjertefrekvensen (du husker med garanti, at man siger, at en rød tud kan være godt for hjertet!) samt øge musklernes ydeevne.

Shutterstock

Jason Dyck, en af forskerne bag studiet, mener, at dette kan være en fordel for dem, som ikke motionerer.

“Jeg tror, at resveratrol kan hjælpe dem, som gerne vil træne, men som ikke er i stand til det. Resveratrol kan forbedre træningen for dem eller øge fordelene ved den lille mængde motion, de kan klare”, skriver han ifølge Veckorevyn.

Det er selvfølgelig vigtigt at have i tankerne, at selvom resveratrol kan være godt og sundt, så bør man drikke rødvin med måde. Og selvfølgelig er motion noget, der bør tilskyndes.

Samtidig er der også de personer, som af forskellige årsager ikke kan træne så meget. I disse tilfælde er det her jo faktisk meget relevante oplysninger.

Et glas rødvin som motion – tryk på del-knappen, hvis du kan lide, hvordan det lyder i dine ører!