Forskning: At drikke rødvin hver dag hjælper dig med at gå ned i vægt

Mange af os kan lide at tage et glas rødvin til maden, eller nyde et i sofaen, eller… ja, kort sagt bare at drikke rødvin. For der er få drikkevarer, der vækker de samme følelser i kroppen!

I årenes løb har der også været flere myter, om at det er sundt med et glas rødvin i ny og næ, men det kan være lidt svært at tro på.

Men nu har et studie kommet frem til en fantastisk konklusion – et glas rødvin før sengetid kan på sigt hjælpe os med vægttab.

Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt, men rødvin er ikke bare en himmelsk drik – ifølge forskning fra anerkendte Washington State University og Harvard Medical School så indeholder almindelig rødvin en polyfenol (kemisk klasse af stoffer, der findes i planter), der hedder resveratrol.

Pixabay

Kort sagt er det en antioxidant, der beskytter kroppen mod skader.

Mindsker vores følelse af sult

Men hvad betyder det egentlig? Jo, ifølge studiet omdanner resveratrol mere eller mindre vores hvide fedt til overvægtshæmmende beigefedtstoffer. Sådanne er meget lettere for kroppen at nedbryde, ifølge gosocial.

Denne fantastiske antioxidant bidrager også til at mindske følelsen af sult, hvilket i sin tur må betyde et mindre indtag af mad. Med andre ord kan et glas vin hvin om aftenen fremover forhindre os i at tage en lille natmad.

Pixabay

Man kan jo ikke undgå at elske resveratrol!

Drik med måde

I et andet studie publiceret i Archives of Internal Medicine i 2010 fandt man frem til, at de normalvægtige kvinder, der indgik i undersøgelsen – og som drak et glas vin om dagen 0 havde en lavere risiko for at blive overvægtige.

Max Pixel

Det er selvfølgelig vigtigt at påpege, at overdrevent alkoholforbrug ikke er sundt, og derfor er det vigtigt at drikke med måde – men ifølge disse studier kan man godt unde sig selv et glas rødvin om dagen. Det er eftersigende sundt for os, især hvis man er overvægtig.

Shutterstock

Jeg synes, at det her lyder fantastisk!

Vær god ved dine venner og DEL disse fantastiske oplysninger videre!