Forskning: At drikke kaffe hver dag hjælper dig med dit vægttab

Mange af os har det som en fast morgenrutine at drikke en kop kaffe, ellers kan man ganske enkelt ikke komme i gang. Den dejlige smag kombineret med koffeinen kickstarter både krop og hjerne – og efter et par velsmagende slurke er man klar til dagens udfordringer.

Det sorte guld behøver ikke at have en opkvikkende effekt – man kan selvfølgelig også bare drikke den for nydelsens skyld. Uanset hvad er kaffe noget, mange af os elsker, og man har haft mange dejlige hyggestunder med en kop kaffe i hånden.

Men var du klar over, at du også kan bruge kaffe, hvis du gerne vil tabe dig?

En rig koffeinkilde

Ja, det er både fantastisk og sandt – i hvert fald hvis man tror på videnskaben, og gerne vil tabe et par kilo.

Pixabay

Derfor har vi med inspiration fra sitet Power of Positivity listet 5 gode grunde til, hvorfor kaffe holder dig i topform!

1. Er en rig koffeinkilde

Koffein kan hjælpe med at brænde kalorier. I et laboratoriestudie fra 2012 konkluderede man, at koffein er godt for vores termogenes (et mål på hvor meget energi man kan udvinde fra de madvarer, man fortærer) og produktionen af kropsvarme. Energi er påkrævet for at skabe kropsvarme – og den tages fra kalorieforrådet. Dermed kan kaffe faktisk øge forbrændingen uanset aktivitet.

2. Renser kroppen for affaldsstoffer.

Risikoen for forstoppelse er konstant for overvægtige mennesker. Hvis den rammer, er det ikke kun irriterende, men det tvinger også helt unødigt kroppen til at bære rundt på ekstra vægt. En kop kaffe kan bruges som et naturligt afføringsmiddel, hvilket du nok allerede ved.. Det sorte guld hjælper altså med at udrense alt det, der ellers risikerer at blive ophobet i kroppen – og at urinere ofte kan også rense kroppen fra virus og bakterier.

Wikimedia Commons

Kaffe hjælper med fedtforbrændingen

3. Indeholder mange antioxidanter

Kaffe indeholder mange antioxidanter, hvilket kan hjælpe ved vægttab. Hver gang du spiser, indtager du frie radikaler (atomer eller molekyler  kan assistera vid viktnedgång. Varje gång du äter så får du in fria radikaler (atomer eller molekyler med uparrede elektroner, der gør dem reaktive, hvilket kan føre til dannelse af nye kemiske reaktioner) i kroppen. Disse kan skade dine celler, men antioxidanter beskytter din krop mod disse frie radikaler.

Den beskyttelse får dine celler til at virke bedre, hvilket fører til en mere effektiv energiproduktion. En øget og mere effektiv energiproduktion fører til en øget forbrænding.

4. Brænder mere fedt

Foruden at reducere fedtabsorptionen (hvilket er fantastisk!) hjælper chlorogensyren (CGA) i kaffen til at nedbryde fedt under fordøjelsen. Eftersom nedbrudt fedt er lettere at håndtere for kroppen, bliver der også forbrændt mere.

Wikimedia Commons

5. Mindsker dit madindtag

Fytokemikalier i koffein har vist sig til at mindske en persons appetit. Det reducerer vores følelse af sult, fører til en forlænget mæthedsfornemmelse – og et mindsket fødeindtag.

Det her er fantastiske nyheder! Kaffe kan ifølge videnskaben hjælpe med vægttab! Tryk nu på del-knappen for at sprede denne vigtige information videre til dine kaffeelskende venner!