Forskning afslører: Det andenfødte barn er familiens “monster”

En families sammensætning varierer selvfølgelig meget fra familie til familie. Oftest er en af forældrene den ansvarlige, mens den anden har en lidt kaotisk tilgang til tingene, en er den venlige – og den anden er en rigtig ballademager!

Familiens ballademager krævede sandsynligvis meget opmærksomhed som barn, og hvis barnet ikke fik opmærksomhed, havde hun/han ingen problemer med at skabe kaos eller drille.

Man kender selvfølgelig ikke ens barns personlighed i forvejen, men hvis man får flere børn, er det ikke usædvanligt, at et af børnene er rolige, mens det andet er lidt mere krævende og tester forældrenes temperament i større udstrækning.

Det andenfødte barn er værst

Nu er der også et studie, der viser, at det oftest er det andenfødte barn, der er familiens lille “monster.

Studiet er udført ved Massachusets Institute of Technology, MIT, og resultatet viste, at det andenfødte barn oftest gør alt for at teste sine forældres og søskendes grænser.

Stærkere bånd til forældrene

Forskerne kom også frem til, at det førstefødte barn ofte har et stærkere bånd til forældrene. Det skyldes, at det er forældrenes første barn, og at det ældste barn i søskendeflokken har tilbragt mere tid med forældrene.

Det andenfødte barn har derfor et ekstra behov for opmærksomhed, og har derfor en tendens til at drille eller lave ballade for at få det.

Shutterstock

Man skal selvfølgelig tage sådanne studier med et gran salt, men det forklarer trods alt en del!

Tryk nu på DEL-knappen, så dine søskende også kan læse dette!