Forskernes konklusion: Popcorn er sundere end frugt og grønt

Plejer du også at skamme dig en smule efter at have spist en hel pose popcorn helt alene?

Men det behøver du faktisk ikke, for forskere har nemlig fundet frem til, at den populære majssnack er lige så sundt som flere frugter og grøntsager, skriver CBS News.

Det er dog vigtigt ikke at overøse de poppede majs med salt og smør!

Mange af os har nok været lidt skamfulde efter en biograftur, hvor man har forkælet sig selv med en hel pose popcorn. Men der er ingen grund til bekymring, for her kommer nogle gode nyheder – forskere er nemlig kommet frel til, at den lækre majssnack er propfyldt med sunde sager, og i mange tilfælde er popcorn faktisk lige så sundt som nogle frugter og grøntsager.

Indholder sunde antioxidanter

Det er amerikanske forskere ved University of Scranton i Pennsylvania, der har fundet frem til den mildt sagt dejlige opdagelse – i hvert fald for alle os popcornentusiaster. Man har studeret den populære snack og fundet frem til, at popcorn indeholder masser af næringsstoffer, der er sunde for os, skriver ACS.

Pixabay

En portion popcorn kan faktisk bidrage til hele 70 procent af det anbefalede daglige indtag af fuldkorn, skriver avisen Allas ifølge Nyheter24. Derudover er de små majskorn fulde af sunde antioxidanter – herunder polyfenol, der er med til at sænke kroppens kolesterolniveau, og stoffet har tidligere været nævnt i forbindelse med, at det muligvis kan forebygge kræft.

Pixnio

Når polyfenol blandet med vand, forsvinder de fleste af antioxidantens egenskaber – og da popcorn kun indeholder 4 procent vand, er det derfor en af de absolut bedste kilder til denne superingrediens, mener forskerne.

Skallen er sundhest

Mange frugter og grøntsager indeholder også sunde antioxidanter – men også masser af vand. Dette fører desværre til, at de ikke er lige så sunde, da de helbreds-positive egenskaber i højere grad “fortyndes”.

Den sundeste del af popcorn er skallen – du ved, den der sætter sig fast mellem tænderne. Det er primært i skallen, at man finder den høje koncentration af fibre og antioxidanter, skriver CBS.

Pexels

Hvis man vil have det optimale ud af popcorns positive sundhedsfordele, skal man ikke bruge for meget smør eller salt. Du skal helst spise dem natural efter at have poppet dem selv i en gryde. For almindelige mikro-popcorn indeholder nemlig en masse usunde tilsætningsstoffer.

Men under alle omstændigheder lyder dette som en fantastisk nyhed, ikke sandt?

Elsker du også popcorn? Så tryk på del-knappen for at give dine venner muligheden for at læse denne fantatiske nyhed!