Forskernes konklusion: At drikke gin & tonic øger forbrændingen

Mange af os elsker at nyde en iskold gin og tonic med jævne mellemrum.

Det skal selvfølgelig ikke blive for meget af det gode, at drikke med måde er vigtigt – men det er ikke forbudt at drikke en god G&T, uanset om det er alene eller sammen med andre.

Men var du klar over, at gin også kan hjælpe dig med dit vægttab? Ifølge et studie fra Letland er det faktisk tilfældet!

Det er et forskerhold fra Sigulda University i Letland, der i 2017 kom frem til, at gin øger kroppens evne til at forbrænde kalorier en time efter at have drukket gin, skriver velansete IFL Science. I rapporten konstaterer forskerne, at gin normalt er fremstillet af antioxidantrige enebær, hvilket fremskynder dit stofskifte.

En drik med lavt kalorieindhold

I studiet, der blev offentliggjort i tidsskriftet Journal of Food & Nature, lod man mus drikke regelmæssige doser af gin – og da så man en 17% stigning i deres stofskifte, ifølge deccanchronicle.com.

Pixabay

Derudover er gin en af de alkoholiske drikke med de laveste antal kalorier, og et almindeligt “shot” indeholder normalt kun 97 kalorier.

Forskerne mener, at man efter studiet kan konkluderer, at gin bidrager med en “efterbrændingseffekt”.

– Indtag af gin resulterer i en markant stigning i stofskiftet, hvilket indikerer, at drikkevaren kan have en vægtreducerende effekt på kroppen, siger Thisa Lye, en af forskerne bag studiet, ifølge deccanchronicle.com.

Pixabay

Bør drikkes med måde

Forskerne skriver ligeledes, at enebær – den vigtige hovedingrediens – har flere sundhedsmæssige fordele. De kan eksempelvis være effektive mod en oppustet eller dårlig mave. Ifølge et studie fra 2008 publiceret i Journal of Diabetes Nursing konstaterede man også, at gin er den bedste, eller sikreste, spiritus til diabetikere.

Flickr

Så gin er altså ikke bare velsmagende og kaloriefattigt – en lækker drink kan også øge forbrændingen. Her kan man da tale om gode nyheder!

Som med al alkohol er det selvfølgelig vigtigt at påpege, at man skal drikke med måde.

Fra dette øjeblik vil jeg nyde en kold G&T med endnu bedre samvittighed! At det hjælper med at forbrænde kalorier er jo helt vidunderligt! Tryk nu på DEL for at sprede denne vidunderlige nyhed videre til dine venner!