Forskerne konstaterer: Ølelskere er sundere end personer, der ikke drikker

Her i sommervarmen er få ting så dejligt og forfriskende som at nyde en iskold øl. Det er faktisk ligegyldigt, om det foregår på terrassen, stranden eller på en bar med udeservering – en øl smager altid dejligt.

Men der er en generel opfattelse af, at øl ikke ligefrem er godt for helbredet, det er trods alt alkohol.

Det er selvfølgelig ikke godt at drikke for meget alkohol – men en øl eller to kan man sagtens nyde med god samvittighed.

Ifølge forskning holder folk, der drikker alkohol, sig sundere end dem, der takker nej, skriver Nyheter24.

I løbet af ferien plejer man at forkæle sig selv med et par kolde øl eller sommerdrinks. Det er selvfølgelig vigtigt at drikke med måde – men ifølge et nyt studie holder man sig sund ved at drikke et par genstande fra tid til anden.

Færre sygedage

Studiet er udført af Finlands Institut for Erhvervsundhed, hvor deltagere fra Frankrig, Storbritannien og Finland blev undersøgt.

Resultatet? Deltagere, der drak alkohol, havde færre sygedage end dem, der helt afstod fra at drikke alkohol.

Wikimedia Commons

Kan ikke drikke alkohol

Men der kan dog være en ganske naturlig forklaring på, at de personer, der ikke drikker, har flere sygedage.

– Visse sygdomme behandles på en måde, der forhindrer patienterne i at drikke, hvilket kan have påvirket studiets resultater, siger Jenny Ervasti, en af forskerne bag studiet, til Metro.

Det kan ikke anbefales at drikke en hel ramme øl, men du behøver ikke at have dårlig samvittighed over at tage en øl i sommervarmen!

Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også kan læse dette!