Forskerne konkluderer: Alkohol gør dig bedre til fremmedsprog

Har du også bemærket, at det nogle gange kan være lettere at tale engelsk på udenlandsrejsen, efter man har fået et par øl indenbords?

Det er ikke indbildning – for ifølge et studie bliver man faktisk bedre til fremmedsprog, hvis man har drukket lidt alkohol.

Det kan være svært at kommunikere på engelsk, ordene flyder ikke rigtigt, som de gør på dansk, selvom man faktisk kan engelsk. Man hakker i det og blander nogle danske ord ind hist og her.

Men ifølge et studie udført af forskere fra flere universiteter forbedres vores sprogfærdigheder efter at have indtaget en moderat mængde alkohol.

Foto: Shutterstock

Studiet blev udført på 50 tyske universitetsstuderende, der studerede hollandsk. 25 af de studerende skulle drikke 50 centiliter guldøl, mens de 25 andre drak alkoholfri øl. Herefter skulle de studerende optage sig selv kommunikere på hollandsk efter bedste evne, hvorefter en gruppe hollændere skulle høre deres samtaler for at vurdere deres evne til at tale hollandsk.

Drik med måde

Slutresultatet viste, at de studerende, der havde indtaget alkohol, havde lettere ved at kommunikere på hollandsk sammenlignet med gruppen, der havde drukket alkohol fri øl.

– Det er vigtigt at påpege, at deltagerne indtog en lille dosis alkohol, siger doktor Fritz Renner, som er en af forskerne bag studiet udført i Maastricht, ifølge Aftonbladet.

Med andre ord skal man ikke bare bælle øl en hel aften og tro, at man bliver bedre og bedre til fremmedsprog. Men nu behøver jeg ikke at tænke over, hvorfor mit engelske flyder bedre efter et par øl.

Jeg synes, at det her er fantastiske nyheder! Tryk på del-knappen så dine venner også kan læse disse “vigtige” oplysninger!