Forskerne afslører: At stirre på kvindebryster forlænger mænds levealder

Kvinder lever generelt længere end mænd – det er fakta. Hvis vi fokuserer på den vestlige verden, er forskellen i levealder cirka 3 år. Mens kvinder i gennemsnit bliver 82 år, så må mænd stille sig tilfredse med at blive 79 år.

Det kan selvfølgelig forekomme uretfærdigt – men det skyldes blandt andet genetik og vores forskellige livsstil.

For mænd lever generelt mere usunde liv end kvinder. Det varierer selvfølgelig, derfor snakker vi også i generelle termer. Men der findes heldigvis nogle simple trick, der kan forlænge mænds liv!

For at bidrage til, at alle mænd skal få lige lange og lykkelige liv som kvinderne, har vi, med inspiration fra New York Post, lavet en liste med 6 tricks, der videnskabeligt bevist får mænd til at leve længere!

1. Kig på kvindebryster

Det kan lyde kontroversielt og forbudt – det er vi udemærket klar over, men det skaber en glad og positiv fornemmelse i mandens krop. På samme måde som når de kigger på søde dyr. Det er videnskabeligt bevist.

I 2012 blev et forskningsresultat offentliggjort i tidsskriftet Archives of Internal Medicine, hvor man havde undersøgt, hvordan positiv tænkning påvirkede mænds sundhed.

Over halvdelen af kontrolgruppen med iskæmisk hjertesygdom oplevede en øgning af deres fysiske livskvalitet, når de nedskrev positive tanker om morgenen.

De, der ikke tog noter, der “tvang” dem til at tænke positivt, nåede slet ikke samme niveauer. Tilsvarende oplevede man lignende resultater, da undersøgelser blev udført på mænd med forhøjet blodtryk.

Shutterstock

2. Dyrk meget sex

Måske noget alle mænd gerne vil høre, men det er faktisk videnskabeligt bevist. Et studie i tidsskriftet BMJ har nemlig slået fast, at regelmæssig sex kan reducere mandens risiko for at dø for tidligt med så meget som 50 procent.

Det skyldes primært, at et aktivt sexliv fremmer den fysiske sundhed – og det reducerer også kroppens stressniveau. Sidstnævnte er en god metode til at holde sygdomme på afstand.

Ved sex frigøres ligeledes serotonin – et glædeshormon – i kroppen, hvilket får os til at få det bedre på alle niveauer. I denne undersøgelse steg den forventede levealder med 3-8 år blandt dem, der rapporterede flere orgasmer end tidligere.

3. Bliv gift

Måske ikke ligefrem hvad alle havde forventet. Især ikke dem, der kalder konen “herskeren” eller lignende – men ægteskab får faktisk mænd til at leve længere. Men det har dog stor betydning, hvornår man bliver gift.

I en undersøgelse med mere end 127.000 amerikanere fandt man frem til, at mænd, der giftede sig, efter de var blevet 25 år, lever længere end dem, der indgik ægteskab tidligere end det.

Forskere har også undersøgt, om denne tendens muligvis skyldes, at sunde mænd generelt har en bedre chance for at blive gift tidligere end mænd med sundhedsproblemer, men det er ikke tilfældet. For mænd med en usund livsstil har nemlig en tendens til at blive gift tidligere, de indgår skilsmisse sjældnere og gifter sig igen oftere end helt sunde mænd.

Shutterstock

4. Få børn

Måske en meget logisk følge efter punktet ovenfor. Gifte mænd med børn lever længere end barnløse og ugifte mænd.

Et studie i Journal of Epidemiology & Community Health fandt frem til, at når forældre bliver 60 år, så øges mænd med børns forventede levealder med 2 år, mens kvinders forventede levealder falder med 1,5.

Ved 80-årsalderen forventes det, at mænd med børn lever 8 måneder længere end barnløse mænd.

5. Tag ansvar

En følelse af ansvar kan gøre underværker. En rapport i Journal of Personality and Social Psychology fandt frem til, at personer, der bor på et plejehjem, og som havde noget at tage sig af hver dag – f.eks. en plante – blev bedre til at socialisere, mere opmærksom og øgede deres generelle trivsel.

Det kan eventuelt hænge sammen med, at det at have børn er positivt for levealderen.

Shutterstock

6. Få en “far-krop”

De fleste mænd tager lidt på, efter de har fået børn – men det er faktisk ikke nødvendigvis noget dårligt.

I bogen “How Men Age” (Hvordan Mænd Aldres) argumenterer forfatteren, at mænd er mindre tilbøjelige til at blive ramt af prostatacancer eller hjerteanfald. Derudover er de også bedre til at tilbringe tid sammen med deres børn.

Forfatteren Richard G. Bribiescas mener ligeledes, at mænds øgede fedtmængde gør dem mere attraktive.

Vis nu at du værner dig om mænds helbred og tryk på DEL-knappen nedenfor for at sprede denne vigtige information!