Forskere: Ikke engang 25 kopper kaffe om dagen er farligt for helbredet

Dagens første kop kaffe om dagen er som balsam for sjælen. Den er dampende varm og dufter så dejligt, som kun kaffe om morgenen kan gøre.

Men hvor meget kaffe kan man egentlig drikke, før det bliver sundhedsskadeligt?

Ifølge et nyt studie kan man drikke helt op til 25 kopper kaffe om dagen uden at øge risikoen for hjerteanfald, skriver CNN.

Forskere undersøger konstant om hvilken effekt, som kaffe har på mennesker. De fleste af os kan nok blive enige om, at kaffe virker opkvikkende og giver en lidt ekstra energi om morgenen, når man er træt. Men de fleste er også enige i, at alt for meget kaffe ikke er godt for kroppen – indtil nu.

Kan drikke flere liter kaffe – hver dag

Et studie udført ved Queen Mary University i London viser nu, at man kan drikke flere liter kaffe om dagen, uden at det har en negativ påvirkning på helbredet.

Studiet omfattede over 8.000 forsøgsdeltagere, som blev inddelt i tre grupper alt afhængigt af, hvor meget kaffe de drak.

Den første gruppe bestod af de personer, der drak en kop eller mindre om dagen, den anden gruppe drak mellem en og tre kopper om dagen, mens den tredje og sidste gruppe bestod af personer, der drak op til hele 25 kopper kaffe om dagen.

Wikimedia

”Påvirker ikke blodkarrene”

Tidligere har man været bekymret for, at for meget kaffe kan give problemer for blodkarrene og på sigt føre til hjerteanfald. Men ifølge Kenneth Fung, en af forskerne bag studiet, er der ingen sammenhæng.

– Det, vi så i studiet, er, at de, der drak mere end tre kopper kaffe om dagen, ikke påvirker blodkarrene mere end dem, der kun drikker en kop kaffe om dagen. Man kan konkludere, at kaffe absolut kan være en del af en sund livsstil, siger Kenneth Fung til CNN.

Det her er en drøm for os danskere, der næsten er verdensmestere i at drikke kaffe!

Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også kan læse denne vigtige information!