Forskere: At tage et varmt og skønt bad forbrænder lige så mange kalorier som en lang gåtur

Det er vigtigt at holde sin krop i en rimelig form for at kunne leve et langt og lykkeligt liv. Selvfølgelig er det ganske få af os, som har overskud til at holde sig i topform, især man man har rundet de 35-40 år.

Men en let løbetur eller rask gåtur et par gange om ugen er vigtigt for, at kroppen kan klare alle de udfordringer, som livet byder på.

Men nu viser forskning, at vi forbrænder lige så mange kalorier under et varmt og afslappende bad som under en halv times gåtur, skriver BBC.

At gå en tur eller tage et varmt bad – det er spørgsmålet. Under alle omstændigheder hvis man spørger Dr. Steve Faulkner fra Loughborough University, som har forsket i, hvordan man erstatter traditionel motion med noget mere afslappende.

Forbrændingen steg med 80 procent

I studiet deltog ti mænd, som blev udsat for to tests.

I den første test skulle mændene bade i 40 graders varmt vand i 60 minutter for herefter at spise et let måltid.

Den anden test bestod af, at de skulle cykle en time på en træningscykel, hvilket ligeledes blev efterfulgt af et let måltid.

Herefter målte man forsøgsdeltagernes værdier, hvilket viste, at kalorieforbrændingen steg med så meget som 80 procent.

Deltagerne forbrændte ikke lige så meget ved at bade som ved at cykle, men forbrændte alligevel 140 kalorier i det varme vand, hvilket svarer til en 30 minutters gåtur i rask tempo.

Fald i blodsukker

Studiet viste også, at deltagernes blodsukkerværdier faldt mere af at bade end ved at cykle – hvilket kan være et stort fremskridt i behandling af diabetes for personer, som har svært ved at motionere.

– Det her var helt uventet for os. Faktisk var niveauerne så meget som ti procent lavere efter badet end efter træningen, siger Steve Faulkner til BBC.

Fotokilde: Youtube

Med andre ord skal man nok ikke smide træningstøjet i skraldespanden, men nogle gange kan man godt forkæle sig selv med et langt, varmt bad i stedet for en kold løbetur i vinterulden!

Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også kan læse disse fantastiske nyheder!