Forskere advarer: Stop med at holde prutter inde – de kan komme ud gennem munden

Man slår ikke prutter blandt folk, det er ganske almindelig pli og høflighed. Netop derfor kender de fleste nok også følelsen af at holde en prut inde, når man står i bussen eller sidder i møde – man har ganske enkelt ikke lyst til at få folk til at rynke på næsen.

Men uanset hvor pinligt det måtte være at prutte offentligt, er det muligvis det bedste alternativ.

For ifølge professor Clare Collins kan prutterne nemlig komme ud gennem munden, hvis man holder dem inde, skriver britiske The Sun.

At slå en prut blandt folk er uhørt pinligt, og allerede som barn lærte man at knibe ballerne sammen, hvis der var en prut på vej. Men det kan faktisk være det mindst pinlige alternativ. For hvis man holder prutten inde, er der nemlig risiko for, at den kommer ud gennem munden i stedet.

Kommer tilbage gennem kroppen

Ifølge professor Clare Colling, ernæringsekspert og diætist ved University of Newcastle, kan det faktisk være farligt at holde prutten inde for længe.

“Gassen kan absorberes af kroppen igen og komme ud via dit åndedræt i stedet. Den anden mulighed er, at gassen kommer ud via en prut, der ikke kan kontrolleres”, skriver Clare Collins i en artikel publiceret i The Conversation.

Prutter er vigtige for fordøjelsen

Frigivelse af gas er en helt naturlig og vigtig del af vores fordøjelsen. Det, kroppen ikke optager, går videre gennem kroppen og nedbrydes til gasser.

Disse gasser kommer ud af vores krop i form af prutter, medmindre vi holder dem inde for længe.

Så meget prutter vi

Professor Clare Colling erkender, at det er svært at udføre studier om prutter, da meget få frivillige melder sig.

Men man har dog fundet frem til, at vi prutter cirka otte gange om dagen.

Antallet af prutter kan dog variere afhængigt af kost og sygdomme.

Så selvom det kan være lidt pinligt at prutte blandt andre, er det nok at foretrække fremfor at få den ubehagelige stank ud gennem munden!

Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også får denne vigtige information!