Eksperten: Ukendt penissyndrom – som rammer danske mænd om vinteren

Vinteren står for døren, og det betyder ikke hun julegaveindkøb, sne og vintertøj – det er også den tid på året, hvor danske mænd rammes af “vinterpenis”, skriver britiske The Mirror.

Begrebet “vinterpenis” er absolut ikke farligt, men kan påvirke sexlivet i løbet af vinteren, ifølge den britiske sexolog Annabelle Knight.

Op mod 30 procent mindre

Stort set alle mænd oplever dette, når temperaturen falder. Det skyldes, at blodgennemstrømningen falder i de nedre regioner.

– Blodkarerne trækker sig sammen, når det er koldt, og penis kan være op mod 30 procent mindre end ved normale temperaturer. Kroppen er bygget til at bevare varmen og energi, så når det er koldt, fokuserer kroppen på at holde organerne varme, og de sidder jo midt i kroppen. Det fingerer på samme måde som med hænder og fødder, siger Knight til The Mirror.

Sværere at få orgasme

Eftersom blodtilførslen reduceres, er det heller ikke ualmindeligt, at man har sværere ved at få erektion og orgasme om vinteren.

Fotokilde: Shutterstock

– Man får ganske enkelt mindre følelse i penis, når det er koldt. Man føler også, at pungen trækker sig tættere til kroppen for at få varmen derfra. Kulden kan også fungere som en distraktion under sex, hvilket fører til vanskeligheder med at beholde erektionen og få orgasme, siger Knight.

Tænd varmen i soveværelset

Men der er et trick til at undgå dette, og det er noget så simpelt som at have varme på i hjemmet.

– Vær nøje med forberedelserne, så plejer det at gå godt. Hold det varmt i hjemmet og sørg for at have et lidt længere forspil.

Det virker ret logisk, når jeg læser det, men jeg var faktisk ikke klar over, at det var et begreb! Tøv ikke med at trykke på del-knappen, så dine venner også kan læse disse oplysninger!