Ekspert: Kvinder bør tage oftere på ferie – mens manden bliver hjemme for at passe børnene

En mor er virkelig familiens samlingspunkt, som holder alt sammen. Faren trækker selvfølgelig sin del af læsset, men ofte har moren styr på, hvor vanterne ligger, hvornår håndboldtræningen begynder, og hvilke lektier der skal laves.

Ifølge psykologer betyder dette, at mødre skal blive bedre til at passe på sig selv – blandt andet ved at tage på flere ferier alene, skriver sitet WDRB.

Mødre har brug for flere pauser – for hele familiens skyld. Det siger professor i psykologi, Nava Silton, der mener, at stress med børn, arbejde, ægtefælle, tøjvask, madlavning og alt derimellem giver mødre meget negativ stress.

Holder puslespillet sammen

Selvom fædre ofte hjælper til med lektier, tøjvask og madlavning, er det i de fleste familier ofte moren, der holder styr på alt og fordeler arbejdsopgaverne.

Fotokilde: Shutterstock

Derfor kan det være meget vigtigt at tage på en ferie helt alene. Dels fordi moren har godt at lidt tid alene, men børnene kan også få gavn af det.

– Det er vigtigt for børnene at se begge forældre udføre forskellige opgaver i hjemmet, for eksempel at far laver mad, siger Nava Silton til WDRB.

Mor-ferie

Nava Silton kalder fænomenet “mom-cation”, der kommer fra de engelske ord for mor (mom) og ferie (vacation).

Det oversættes ganske enkelt til mor-ferie på dansk, og ifølge anbefalingen bør man være bortrejst fra familien mindst to dage i træk for at afstresse ordentligt.

– For mig personligt har disse ferier gjort mig til en bedre mor. Jeg har mere tålmodighed og er blevet bedre til at sætte pris på alt det, der er derhjemme, siger Judy Khosh, en mor til to, til WDRB.

Ville det ikke være fantastisk dejligt at være bortrejst et par dage helt alene for at stresse af?

Tryk nu på del-knappen, så dine venner også kan læse psykologens fantastiske anbefaling!