Dyrerettighedsaktivist vil forbyde ordet kæledyr: “Det er nedsættende”

Sproget er som bekendt i konstant forandring, og hvert år opdateres vores ordbøger med nye ord. Visse nye ord udfylder en funktion, mens andre ord ord får en til at overveje, om de er nødvendige.

I Storbritannien er der netop nu en ophedet debat om ordet ‘pet’, der betyder kæledyr på dansk. Dyrerettighedsorganisationen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) vil nu fjerne ordet ‘pet’, fordi det er nedsættende mod dyrene, skriver New York Post.

Det var i tv-programmet Good Morning Britain, at debatten opstod, da Jenifer White, presseansvarlig for PETA, var gæst.

“Brug et bedre ord”

I programmet forklarede Jennifer White, at PETA betragter ordet kæledyr som værende nedsættende, og at det kan sammenlignes med kvinders behandling før i tiden.

– Vi hader ikke ordet kæledyr, men vi opfordrer folk til at bruge et bedre ord, sagde Jennifer White fra PETA.

Svært ved at forklare sig

Organisationens navn PETA står for People for the Ethical Treatment of Animals, og forkortelsen tre bogstaver staver ordet pet.

Derfor valgte tv-værten for Good Morning Britain, Piers Morgen, hvad de ville ændre organisationens navn til.

Til det sagde Jennifer White, at det kun var en forkortelse af organisationens navn, og slet ikke havde noget med ordet pet at gøre.

Se debatten her nedenfor!

Man skal selvfølgelig være venlig mod alle dyr, men ikke at måtte kalde dem kæledyr lider lidt voldsomt? Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også kan se dette!