De fleste voksne kan ikke løse dette simple regnestykke – kan du?

Det er egentlig ikke så mærkeligt, at meget af den viden, man lærte i folkeskolen, forsvinder med tiden. En del viden sidder selvfølgelig fast for livet, men en del går tabt i takt med, at vi lærer noget nyt.

Noget af det, vi danskere virker til at have sværest ved at vedligeholde, er evnen til at kunne løse regnestykker. De fleste af os kan selvfølgelig plus og minus ved kassen i Netto, men når det kommer til at beregne volumener, arealer, derivater og lignende, svigter hukommelsen mange gange.

Sådan er det hvert fald for mig, det indrømmer jeg gerne. Det har selvfølgelig også noget at gøre, med at man ikke bruger det så emget i dagligdagen. Vi står sjældent over for mere komplekse matematiske problemstillinger.

Netop derfor er det ikke så mærkeligt, at dette regnestykke (nedenfor), der på det seneste har fået stor succes på nettet, får de fleste til at klø sig på hovedet af ren og skær frustration.

Ved første øjekast forekommer det egentlig ikke så kompliceret. Men der er selvfølgelig en god forklaring på, at de fleste voksne svarer forkert på dette regnestykke.

Har du styr på regnereglerne?

For man skal have helt styr på regnereglerne for at finde frem til det rigtige svar. Og har du egentlig helt styr på dem?

Matematik er en ferskvare – og hemmeligheden ligger altså i, at mange på nettet har glemt nogle matematikevner fra folkeskoleårene. Mange her på kontoret har prøvet at løse regnestykket, og de fleste gætter faktisk forkert.

Afsæt lidt tid i din ellers travle hverdag for at se efter, om du er i stand til at løse opgaven nedenfor.

Det rigtige svar er 30!

Det svære ligger i, at ”1×0” giver 0, men det påvirker ikke de 29, som man på det tidspunkt er kommet frem til.

Løste du regnestykket? Fortæl gerne i kommentarfeltet – og glem ikke at trykke på del-knappen for at udfordre dine venner!