Prut bare løs: 7 uventede og sundhedsmæssige fordele ved at prutte

Men nogle gange er det umuligt at holde sig. Uanset om man ligger hjemme på sofaen eller sidder på en dyr restaurant, kan en brandskid pludselig trænge sig på, og det er så frygteligt pinligt.

Men faktum er, at prutter er helt naturlige, lige så naturligt som at trække vejret og spise – og det er noget, man ikke skal skamme sig over, selvom de har en tendens til at lugte lidt dårligt.

Nu kan du også hævde, at du ved at prutte bare passer på dit helbred, hvilket jo er så populært nu for tiden!

Ifølge Medical daily prutter vi mellem 10-14 gange dagligt – og man prutter mest, når man sover.

I studier, hvor mænd og kvinder spiste det samme, viser det sig, at vi prutter cirka lige meget, men det er faktisk ofte kvinder, der slår flest brandskider.

Her nedenfor giver vi dig 7 positive ting, der sker med din krop, når du slipper en vind!

Shutterstock

1. Mindre oppustet

Ved mavesmerter kan det virkelig gøre underværker at slå en prut.

Det er virkelig ubehageligt at føle, at man næste ikke kan knappe sine bukser. Det er ikke ligefrem farligt, men åh så irriterende.

Studier viser, det det skyldes, at kroppens celler opbevarer mere vand end normalt, men det kan også skyldes tarmgas, der venter på at komme ud. En meget simpel metode mod oppustethed er ganske enkelt at slå en prut.

2. Sundt for tarmen

Kan du huske, da din mor fortalte dig, at du ikke skulle holde din prutter inde for længe? Det er et godt råd, som man stadig bør tage alvorligt. For det kan være skadeligt at holde tarmgasserne inde for længe.

Det er selvfølgelig ikke farligt at holde prutten inde i en lille stund for at undgå ubehagelige situationer, men det kan have en negativ effekt på tarmen, især hvis man allerede har fordøjelsesproblemer, skriver Women’s Health.

Shutterstock

3. Kan være en god advarsel

At prutte er en af de kropsfunktioner, som man ganske enkelt ikke kan undgå, uanset hvor hårdt du prøver.

Selvom det nogle gange kunne være rat at undgå, bør du være taknemmelig for den kropsfunktion, da dine prutter kan forudsige alvorlige problemer med dit helbred.

Ekstremt dårlig lugt, usædvanligt meget gas og mærkelig smerte ved prutning kan være tegn på, at du bør søge læge. Symptomer kan forekomme både, hvis du er laktoseintolerant og er i værste fald tegn på tyktarmskræft.

4. Lugten er god for dig

Det kan lyde tosset, men studier indikerer, at de forurenende stoffer i vores prutter, hydrogensulfid, kan beskytte os mod fremtidige sygdomme.

Den ildelugtende gas er giftig og farlig i store mængder, men i små mængder kan den sulte skadelige celler og forhindre fremtidige sygdomme som slagtilfælde og hjerteanfald.

Shutterstock

5. Indikation for kosten

Vi har alle brug for en afbalanceret kost for at have det godt, og dine prutter kan give dig et hint om, hvad du har brug for. Forskellige produkter producerer forskellige typer gas.

Hvis du eksempelvis prutter meget sjældent, skal du muligvis spise mere fiber, men hvis du spiser for meget rødt kød, kan dine prutter være meget ildelugtende, skriver Women’s Health.

6. Gør dig lykkelig

Lykkelige mennesker prutter mere. Med andre ord er det en ret simpel måde at få det bedre på. Forskellige fødevarer kan bidrage til mere effektiv fordøjelse, såsom blomkål, kål og rosenkål.

Ifølge NPR kickstarter disse grøntsager dine tarmbakterier, og en god fordøjelse betyder også mere gas.

7. Det er dejligt

Indrøm det nu bare – det er noget så dejligt at slå en kæmpe brandskid, og man bliver lidt muggen og sur, når man holder den inde.

Er du overrasket over alt det, du lige har læst? Det var jeg, og selvom jeg stadig synes, at man skal prutte i det private, så vil jeg helt sikkert være mere opmærksom på mine prutter.

Tryk nu på DEL-knappen, så vi endelig kan slippe prutterne fri!