69-årige Cathie havde verdens tyndeste talje – målte 38,1 centimeter

De fleste af os har nok nogetvores udseende, som vi både kan lide og ikke kan lide. Jeg har eksempelvis aldrig været glad for mine fødder, men jeg er meget tilfreds med mine øjne og smil.

Selv om det indvendige selvfølgelig er det vigtigste, er det stort set umuligt ikke at bekymre sig om sit udseende. Men mange af os går dog ikke længere end at skænke det hele en tanke og tage sig af sig selv, mens andre tager udseendeforandringer til nærmest bizarre niveauer.

I nogle tilfælde er der tale om en bestemt kropsdel, som næsten bliver som en besættelse at ændre for at opnå sit eget skønhedsideal.

Da amerikanske Cathie Jung som 22-årig blev gift med sin mand Bob, begyndte hun at gå med korset regelmæssigt i håb om at få en tynd talje, da hun ikke var tilfreds med sit taljemål.

Men det var først 20 år senere, at det hele udviklede sig lidt som en besættelse for den i dag 80 år gamle kvinde. Cathie, hvis talje på det tidspunkt målte 66 centimeter i omkreds, begyndte at gå med et specielt korset døgnet rundt – undtagen når hun tog et bad.

I 2005, da hun var 69 år, blev hun optaget i Guinness rekordbog for at have verdens tyndeste talje. På det tidspunkt målte den 38,1 centimeter. Hendes mageløse resultat har fået forskere verden over til at rive sig i håret. For ifølge mange er det ikke muligt at gøre sin talje så tynd udelukkende ved hjælp af et korset.

– Hvad angår ribbenene påvirkes de overraskende lidt af behandlingen, har manden Bob tidligere sagt til avisen Daily Mail.

Siden hun blev optaget i Guiness Rekordbog er hun forsvundet fra rampelyset, men hun vil dog altid kunne pryde sig med sin helt unikke kropsform, der gjorde hende verdensberømt i begyndelsen af 2000’erne.

Hvad er din holdning til det her? Valgte Cathie det rigtige ved at forfølge sin drøm, eller er det hele bare for skørt?