Mandlig rektor nægter eleverne tamponer på skolen - pigernes hævn giver ham en lærestreg for livet

Mandlig rektor nægter eleverne tamponer på skolen – pigernes hævn giver ham en lærestreg for livet

Jeg tilhører den gruppe af befolkningen, der er af den overbevisning, at tamponer og bind skal være gratis, eller hvert fald billigt, for kvinder. Jeg kan ikke rigtig finde et fornuftigt argument for, at man skal betale i dyre domme for produkter, bare fordi man har menstruation. Over tid løber det op i ret store summer.

Selvom nogle ting her i livet selvfølgelig koster penge, burde det være muligt at finde en bedre løsning – det er min helt klare mening. Jeg tror faktisk, at mange af jer er enige.

I hvert fald i de tidlige teenageår, hvor menstruation kan være lidt tabubelagt, bør det være gratis. Det kan også være et skridt på vejen til at normalisere det yderligere, hvilket i sig selv ville være et godt argument.

Lavede tampon-kager – i protest

Pigerne i en 7. klasse på en skole i USA mente også, at de skulle have gratis tamponer og bind, skriver Daily Mail. Den mandlige rektor sagde dog nej med den begrundelse, at dette “privilegie” kunne misbruges.

Det er dog endnu uklart, hvad han mente med den kommentar.

Shutterstock

Hvordan de 13-årige piger reagerede? Ved at bage tampon-kager som en form for “protest”, hvorefter de tog dem med i skole. Nu har deres kontante, stærke og kreative initiativ fået stor opmærksomhed verden over.

Præsidenten for organisationen NARAL Pro-Choice America, Ilyse Hogue, hyldede pigernes demonstrative bagværk på Twitter.

Hun skrev: “Min vens barn, der går i syvende klasse på en skole, hvor børnene gerne ville have gratis tamponer på badeværelset. Den mandlige rektor sagde nej, fordi de ville “misbruge privilegiet”. Herefter besluttede børnene at lave en kage-protest. Se de tampon-kager!”

Har skabt genklang i hele USA

En anden fremtrædende kvinde, der hylder initiativet, er Nancy Kramer, der har startet “Free The Tampons”, der arbejder for at sikre, at tampon og bind bliver gratis. “Tampon og hygiejnebind skal behandles som toiletpapir. De opfylder omtrent samme formål”, fortæller hun til Huffington Post.

Jeg synes, at skolepigernes protest er helt fantastisk. Hvem ved, måske kan en sag som denne gøre, at det fremover bliver gratis for kvinder at bruge tamponer og bind?