Her dukker svensk klimaaktivist, Greta Thunberg, op på et 120 år gammelt fotografi

Her dukker svensk klimaaktivist, Greta Thunberg, op på et 120 år gammelt fotografi

Den 16-årige svenske klimaaktivist Greta Thunberg har taget verden med storm, og hyldes af den ene store leder efter den anden. Uanset hvad man mener om den unge svensker, synes jeg, at man bør løfte på hatten for hendes gennemslagskraft.

Nu er et billede gået viralt på nettet, der får folk til at tro, at hun han rejse i tiden…

Wikimedia

Man siger, at alle mennesker har en dobbeltgænger et eller andet sted. Det er selvfølgelig helt op til en selv, om man tror på det – men det virker til, at Greta Thunberg har haft en.

Fotografi fra 1898

På et sort-hvidt fotografi, der ifølge Metro stammer fra University of Washingtons arkiver – og som viser tre børn, der arbejder ved en guldmine i det canadiske Yukon Territory i 1898 – der kan man skimte…. Greta Thunberg!

University of Washington/Wikimedia Commons

Billedet er altså 121 gammelt, og pigen til venstre ligner den svenske klimaaktivist skræmmende meget. Mon den 16-årige svensker kan rejse i tiden?

Nej, det er selvfølgelig ikke tilfældet – men ligheden er slående!

Ligner på en prik

Flere påstår, at billedet kan være fake. Det kan vi selvfølgelig ikke garantere, ikke er tilfældet, men flere store medier – som New York Post, 7 News og Unilad – skriver, at det er ægte, og henviser også til universitetets arkiver.

Tag et ekstra godt på pigen på det omtalte fotografi – ligner hun ikke Greta Thunberg på en prik?

University of Washington/Wikimedia Commons

Hvad synes du? Del videre for at fortælle din mening!