Hans krop forvandler mad til alkohol – bliver fuld af et stykke kage: “Fjoller og går rundt i cirkler”

At få et par øl, et glas vin eller en whisky efter en lang arbejdsuge kan være rigtig dejlig. At mærke, at den varme rus breder sig som et roligt tæppe inde i kroppen, er nogle gange lige det, man har brug for.

Du skal selvfølgelig altid drikke med måde og ikke så meget, at du får tømmermænd dagen efter. Men et par glas i løbet af weekenden er absolut det hele værd.

Det er dog ikke alle, der behøver at drikke alkohol for at blive fulde. 62-årige Nick Carson lider af en sjælden sygdom, der omdanner kulhydrater til alkohol i kroppen.

– Lidt sukker eller kulhydrater kan gøre mig meget fuld, siger Nick til The Mirror.

Sygdommen, som Nick lider af, kaldes Auto brewery syndrome, hvilket betyder, at hans krop omdanner kulhydrater til alkohol ved at gære inde i maven.

Bliver fuld af et stykke kage

Nick Carson fra Suffolk, England, skal altid have en alkometer med sig, uanset hvor han er. Han kan nemlig til enhver tid blive lidt småberuset.

Det hele startede for over 20 år siden, da Nick blev udsat for stærke kemikalier på sit job som rengøringsassistent. Hans krop udviklede derefter sygdommen, der gør ham fuld, uden at drikke alkohol.

I dag driver Nick sit eget rengøringsfirma, men det er alt andet end en dans på roser, når man har Auto brewery syndrome.

– Jeg er mere eller mindre en ufrivillig alkoholiker, fordi den her sygdom gør dig til det, uanset om du vil det eller ej, siger Nick til The Mirror.

Det betyder blandt andet, at Nick kan få ekstrem trang til for eksempel kage, på samme måde som en alkoholiker får lyst til en øl.

Wikimedia

“Fjoller og går rundt”

Nick forsøger at undgå kulhydrater i maden så meget som muligt, men nogle gange er det umuligt. En lille portion er alt, der skal til, for at Nick kan gå fra helt ædru til superfuld på få minutter.

– Jeg begynder at fjolle og går rundt i ring. Det er skræmmende, og nogle gange kan jeg ikke huske, hvad jeg har lavet. Engang forsøgte jeg at spise nogle fedtfattige koteletter, men så blev jeg så fuld, at jeg kastede op og besvimede i stuen, siger Nick til The Mirror.

Sammen med sin kone Karen, 64, forsøger Nick nu at leve et så normalt liv som muligt.

Vil oplyse

Selvom det er mentalt belastende, vil Nick ikke lade sygdommen bremse ham. Ved at tale om sygdommen håber Nick at kunne hjælpe flere mennesker i hans situation.

– Jeg håber at kunne skabe opmærksomhed om denne sygdom ved at tale om den. Nu hvor jeg ved lidt mere om den, er det også nemmere at styre, jeg forsøger at spise så lidt kulhydrater og sukker som muligt, siger Nick til The Mirror.

Vi håber det bedste for Nick! Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også får dette at læse i dag!