Han har ikke talt med sin familie i over 4 år – fordi de smasker: “Lydene gør mig rasende”

Er du en af de mange, der bliver rasende, når nogen smasker, spiser lidt for højlydt eller rømmer sig ofte? Kan det være, at du hader fløjtelyden fra en tilstoppet næse, eller bliver du irriteret, når nogen trækker vejret tungt?

Så kan du muligvis være en af de cirka 20 procent af jordens befolkningen, der lider af misofoni, hvilket betyder “had til lyd”.

Det ikke alt for kendte fænomen kaldes også ”Selective sound sensitivity”. En person med denne diagnose rammes af stærke negative følelser af visse lyde – eller forventningen om, at de skal opstå.

Derrol Murphy har taget konsekvenserne af denne diagnose til helt nye niveauer, da han på grund af foragt for bestemt lyde ikke har talt med sin familie i hele fire år.

Der er primært lyden af nogen, der spiser, som den 41-årige mand ikke kan klare. Misofonien skaber panik, gør ham rasende og skaber en følelse af at ville flygte, når han hører de irriterende lyde.

Youtube

Derrol Murphy har levet med diagnosen hele sit liv, men troede i sine yngre år, at han bare var “skør”, skriver The Mirror.

”Små lyde kan gøre mig rasende”

Nu har han ikke set sin familie i 4 år. Mest på grund af deres tunge vejrtrækning og lyde, når de spiser. I stedet tilbringer Derrol for det meste tid med sin kæreste Kurt Vin. De har formået at få et forhold til hinanden, da Derrol allerede tidligt fortalte om sin misofoni.

Youtube

– Små lyde kan gøre mig rasende. Folk forstår det ikke, og det er svært at forklare. Det har påvirket mine relationer – både omkring dating og min familie. Man lader sin vrede gå ud over dem, der står dig nærmest, fordi man bilder sig selv ind, at de nok skal forstå det, siger han og påpeger, at han slet ikke er en aggressiv person.

– Men lydene gør mig rasende. Jeg har været nødt til at skride fra en date, fordi de har tygget for højt. Jeg kan ikke skjule min afsky. Raslen fra plastikposer gør mig også helt vanvittig. Jeg har ikke været i biografen i 10 år, fordi alle sidder og åbner slikposer.

Youtube

Har et “advarselssignal””

For at få forholdet til at fungere har parret udviklet en slags advarselssignal.

– Når Kurt tygger, så klikker hans kæbe. Han spiste med åben mund på vores første date, og da troede jeg aldrig, at det her ville fungere. Så jeg var nødt til at fortælle det med det samme. Så råber Kurt, når jeg skal holde mig for ørerne (som et advarselssignal), og så kan jeg forberede mig. Misofonien førte til, at mit forrige forhold gik i stykker, så at Kurt er så forstående betyder utroligt meget.

– Mange siger, at de forstår. Men Kurt skal bare se på mig, så bemærker han, om der er en lyd, der generer mig.

Ifølge et studie fra Newcastle University i 2014 kan hele 20% af jordens befolkning i større eller mindre grad lide af diagnosen.

Kender du nogen, der altid bliver irriteret af generende lyde? Så tag den person på Facebook eller del artiklen med dine venner!