Forskere: Kvinder med store numser er sundere og får klogere børn

Nogle har en mindre numse, andre ville ønske numsen var større – og nogle er tilfredse, som den er.

Personligt tilhører jeg den gruppe, som ikke ville have noget imod at have en lidt mindre numse. Men nu får vi kvinder med en lidt større bagdel fantastiske nyheder.

Forskere er i et studie fundet frem til, at kvinder med store numser generelt er sundere og får klogere børn, skriver ABC.

“Flyt din fede røv”, siger nogle lidt nedladende – men måske ikke længere.

Mindre risiko for bestemte sygdomme

Forskere ved University of Oxford og Churchill Hospital i Storbritannien har i et publiceret studie i Journal of Obesity konkluderet, at der er flere fordele ved at have en en større bagdel.

Flickr

Ifølge resultaterne, som blev præsenteret i 2010, er kvinder med store numser mindre tilbøjelige til at lide af en række kroniske sygdomme.

Det skyldes, at kvinder med en stor bagdel ender generelt har lavere kolesterol, hvilket formentlig betyder færre hjerteproblemer og reduceret risiko for at få diabetes, skriver ABC News, Cosmopolitan og flere andre medier.

Forskerne mener også, at fedt, der ophobes længere nede i kroppen, producerer hormoner, der nedbryder sukker og flere andre stoffer på en bedre måde end for eksempel mavefedt, som frigiver hormoner, der har den modsatte effekt.

– Hvis du skal have fedt, så er det meget bedre at have det længere nede på kroppen, siger Michael Jensen, leder af endokrinforskning på Mayo Clinic i byen Rochester, ifølge ABC.

Får også klogere børn

Han forklarer, at kvinder med “pæreform” er sundere end dem, der eksempelvis har meget fedt på overkroppen.

– Det er virkelig slående, siger han.

Shutterstock

Derudover skal der ofte en vis mængde omega3-fedtsyrer til for at få en stor numse – i forhold til en stor mave – og det har igen vist sig at hjælpe hjernens udvikling.

Undersøgelsen fører den konklusion videre til at fastslå, at kvinder med bredere hofter også har klogere børn. Det skyldes blandt andet, at omega3-fedtsyrer overføres til sønnen eller datteren via modermælken.

Så næste gang du tænker negativt om din store numse – vend det i stedet til noget positivt. Du er ifølge denne britiske undersøgelse både sundere og vil få klogere børn, end hvis din numse var væsentligt mindre.

Tøv ikke med at DELE denne fantastiske nyhed videre med dine venner!