83-årig bedstemor er verdens ældste bodybuilder – se nu når hun vender sig om

For de fleste af os betyder det at blive ældre ofte, at vi bliver lidt svagere hvert år. Man motionerer måske ikke lige så meget, og som pensionist kan det være, at man nyder livet ekstra meget. Hvilket man selvfølgelig har fortjent efter at have arbejdet et helt liv.

At være stærk eller i god form er muligvis heller ikke lige så vigtigt, når man er lidt ældre, og man har nok en tendens til at tage et par “hyggekilo” på.

Selvfølgelig er det kun sundt at gå ture eller lignende, men at være i absolut topform er sjældent det vigtigste.

Men 83-årig Ernestine Shepherd viser, at alder bare er et tal – hun er nemlig en af verdens ældste kvindelige bodybuildere.

At holde sig i form er både godt for krop og sjæl. For de fleste af os betyder det et par gåture i eller træning i fitness-centret et par gange om ugen. Men for 83-årige amerikanske Ernestine Shepherd har en lidt anderledes pensionisttilværelse end de fleste.

Første træning som 56-årig

Ernestine, som er født i 1936, havde aldrig brugt et trænings-center, før hun var 56 år gammel.

– Mig og min søster Velvet skulle købe badedragter, hvilket ingen af os havde gjort i flere år. Da vi stod i prøverummet og så os i badedragterne, så gav vi hinanden hånd på at komme i bedre form, siger Ernestine til BBC.

Facebook

Første konkurrence som 71-årig

Søstrene besluttede sig for at blive det ældste søskendepar til at deltage i en bodybuilderkonkurrence sammen. Men desværre nåede de ikke så langt, da Velvet tragisk nok gik bort.

Men Ernestine var alligevel fast besluttet på at gøre drømmen til virkelighed. Så som 71-årig deltog Ernestine i sin første konkurrence.

Og hun endte faktisk med at vinde – og blev da officielt verdens ældste kvindelige bodybuilder, ifølge Guiness.

Facebook

Stadig i topform

Selvom Ernestine ikke ligefrem bliver yngre, viser hun dog ingen tegn på at miste formen.

Hun konkurrerer ikke længere, men er stadig mere veltrænet end de fleste andre unghaner i fitness-centret. Hun har skrevet en rejsebog og deltager ofte i forskellige tv-programmer, hvor hun fortæller sin unikke historie.

Facebook

Ernestine er virkelig en inspirationskilde. Tryk på del-knappen for at vise dine venner, at alder bare er et tal!