Udfordring: Hvor mange M’er skjulder der sig på billedet?

Noget som altid har fascineret og tryllebundet mennesker er gåder og små udfordringer. Det kan være alt fra optiske illusioner til matematiske regnestykker, men de fleste af os finder det utroligt sjovt at udfordre os selv.

Stort set hver gang jeg er hjemme hos mine svigerforældre, sidder de med krydsord. De siger, at det er det perfekte hjernegymnastik – og at det holder hjernen frisk. Det er kun godt, synes jeg, for det er vigtigt at finde sin helt egen måde at aktivere hjernecellerne!

Jeg husker især matematiktimerne fra folkeskoletiden, som ofte blev rundet af med, at vi fik udleveret en matematisk hjernevrider, som skulle løses – og det hele udviklede sig altid til en lille konkurrence i klassen om, hvem der kunne løse den hurtigst. Det handlede ofte om at tænke lidt ud af boksen, finde skjulte ledetråde, og høj hjerneaktivitet var påkrævet for at løse lærerens gåder.

AF.mil

At udfordre sig selv og opdage, hvor ens grænser går, har længe været noget, som vi mennesker har yndet at kaste os ud i. Måske er det vores indre konkurrenceinstinkt, der spiller ind, men ofte betyder det at løse problemer også, at man kan sammenligne sit resultat med andre.

Netop derfor tænkte jeg, at jeg ville byde på en af de seneste i rækken, som jeg fandt på nettet. Gåden er utrolig simpel i sin udformning, men det gør den ikke nemmere. Her er det vigtigt, at dine øjne og hjerne samarbejder effektivt – ellers er det stort set umuligt at løse billedgåden nedenfor.

Hvor mange M’er?

Du har kun 10 sekunder til at løse udfordringen, hvor du skal undersøge et billede med en masse W’er. Men nu er din opgave et finde frem til hvor mange M’er, der skjuler sig på billedet.

Jeg sendte udfordringen til tre af mine familiemedlemmer – og ingen fandt frem til det rigtige svar i første forsøg. Det hele bliver selvfølgelig lettere, hvis man bruger mere end 10 sekunder, men så går lidt af det sjove af hele udfordringen.

Men nu kører vi – hvor mange M’er kan du spotte på billedet?

Det er ikke helt så let, vel?

Det virker til, at det er de færreste, der finder udfordringen let – og derfor er de fleste også nødt til at kæmpe med at finde frem til svaret!

Nu er det tid til at se, hvor godt du har klaret dig! For her nedenfor er alle M’er markeret med hvidt!

Det rigtige svar altså, at der er 9 M’er på billedet!

Fandt du mere end 5? Så tryk på del-knappen for at sende en sjov udfordring videre til dine venner!