Testen afslører, om du har øje for detaljer: Mange danskere svarer forkert – men kan du løse den?

Gåder, krydsord, regnestykker eller optiske illusioner er alle perfekte som hjernegymnastik.

Helt personligt giver det mig altid en stor tilfredsstillelse, når jeg formår at løse et givent problem, og derudover er det også et fantastisk tidsfordriv.

At løse en gåde er lidt som at lægge puslespil. For det handler om at finde den der specifikke detalje, der gør det muligt at løse en given udfordring.

Hvis noget er ekstra svært, kan man være nødt til at kigge ekstra godt efter, før man formår at finde frem til den specifikke nøgle, der er løsningen til hele problemet.

Har du falkeblik?

Jeg formåede lige akkurat at løse denne optiske illusion (da du kun har 10 sekunder til at løse udfordringen), som jeg fandt på nettet tidligere i dag. Du behøver dog ikke at være god til matematik for at kunne løse udfordringen, du kan ‘nøjes’ med et falkeblik.

På billedet nedenfor er der masser af små b’er skrevet med skråskrift lige i røven på hinanden. Udfordringen ligger i at finde det bogstav, der skiller sig ud i forhold til de andre.

Som sagt lykkedes det mig lige akkurat at finde frem til bogstavet inden for tidsrammen på 10 sekunder. Men er du i stand til at finde bogstavet, der skiller sig ud?

Hvis du er – så stort tillykke, du har et godt øje for detaljer! Men hvis du ikke er i stand til at finde bogstavet, så giver jeg dig svaret her nedenfor.

Klarede du det i første forsøg? Så tryk på del-knappen for at sende den sjove udfordring videre til dine venner!