Simpel udfordring får mange til at give op – hvilket glas fyldes først?

Man kan aldrig få for meget af lidt ekstra hjernegymnastik.

I løbet af en helt almindelig dag bliver vores hjerne konstant bombarderet med indtryk og informationer, der skal bearbejdes. Men nogle gange kan det være sundt at sætte sig ned i et kontrolleret miljø for at fokusere på en specifik opgave.

Derudover er det også sjovt at udfordre sig selv. Jeg ved ikke, hvordan du har det, men jeg har et stort konkurrenceinstinkt, der skal ‘fodres’ med jævne mellemrum. Så er det perfekt at finde en lille hjernevrider, som man kan kaste sig over.

Det er altid sjovt at teste sine grænser med krydsord, udfordringer og andet hjernegymnatik. Det er noget, jeg er begyndt at gøre mere og mere på det seneste, og det virker til at have en positiv effekt på min hjerne.

Hvilket glas fyldes først?

Tidligere i dag fandt jeg denne gåde, som faktisk var på et rimeligt niveau, hvor de fleste kan være med. Den er ikke for nem, ikke for svær. Man kan nok finde frem til den rigtige løsning, hvis man bruger lang tid. Men selve udfordringen ligger snarere i at finde frem til svaret så hurtigt som muligt.

Nu er spørgsmålet, om du kan finde den rigtige løsning?

På billedet nedenfor hældes der vin ned i et rørsystem, der fører ud til 4 forskellige glas. Nu er din opgave at finde frem til det glas, der først bliver fyldt!

Foto: Teknikpalatset

Fandt du frem til den rigtige løsning?

Hvis du ikke er helt sikker, giver vi dig facit nedenfor.d

– Det er ikke glas nr. 1, da det sidste rør ud mod glasset er lukket i starten.

– Det er ikke glas nr. 2, da det sidste rør ud mod glasset er lukket i enden.

– Det er ikke glas nr. 4, da det sidste rør ud mod glasset er lukket i midten.

Det rigtige svar er, at glas nr. 3 fyldes først, da det er det eneste glas, der bliver tilført vin, da tilgangen til de andre glas er tilstoppet.

Havde du ret? Så tryk på del-knappen for at sende en sjov udfordring videre til dine venner!