Meget få svarer rigtigt på simpel gåde – hvordan tømmer man badekarret hurtigst?

Lige siden folkeskolen har jeg haft en stor forkærlighed for at løse gåder og hjernevridere. Det var primært min matematiklærer Eva fra 5. klasse, der virkelig skabte interessen, da hun ofte udfordrede eleverne med lidt anderledes opgaver.

Det var altid et meget velkomment afbræk, da man skulle bruge en anderledes tankegang i forhold til de almindelige regnestykker. Og selvom det stadig var skolearbejde, føltes det bare meget anderledes og sjovere.

Det har altså fulgt mig gennem årene. Nogle gange har man brug for en lille mental pause fra hverdagen, hvor man kan løse krydsogtværs eller andre hjernevridere for at slappe lidt af. Det er nok også ekstra sundt i en tid, hvor teknologien styrer det meste for os.

Hvordan tømmes badekarret hurtigst?

Gåden nedenfor giver nu tusindvis internet-brugere gråt hår. Det ser ud til, at den kommer fra USA, men kan uden problemer oversættes direkte til dansk.

Grinebibelen

Du har altså en spand, en kop og en ske – men hvordan tømmer du badekarret hurtigst? Du må bruge maksimalt én metode!

Tænk dig nu grundigt om et par minutter! Jeg ved ikke, hvordan man er kommet frem til følgende, men det er tilsyneladende kun 1 ud af 5 voksne, som finder frem til det rigtige svar i første forsøg! Det siger ikke desto mindre noget om, at det ikke ligefrem er let.

Her er svaret

Nedenfor finder du de rigtige svar!

Den rigtige løsning: Træk proppen ud!

Nej, den løsning var ikke inkluderet i mulighederne – men hvem sagde, at du skulle bruge spanden, koppen eller skeen? Den hurtigste metode til at tømme badekarret er uden tvivl at trække proppen ud!

Byd nu dine venner på lidt hjernegymnastik ved at trykke på del-knappen!