Få voksne løser opgaven i første forsøg - kan du finde frem til det rigtige svar?

Få voksne løser opgaven i første forsøg – kan du finde frem til det rigtige svar?

Et regnestykke er gået viralt på de sociale medier – og har skabt vild debat om, hvad det rigtige svar egentlig er.

Professorer har også deltaget i debatten, men selv nogle af dem har måttet kæmpe for at løse regnestykket.

Men nu virker det til, at man endelig er nået til enighed om en løsning.

Den 28. juli lagde en Twitter-bruger denne udfordring på nettet.

Det handler om at løse regnestykket 8÷2(2+2), men det skulle vise sig, at det ikke var en dans på roser, da man ikke kunne nå til enighed om et svar.

Professorens svar

Kan du løse regnestykket?

Grinebibelen

Løsningerne 1 og 16 er de mest almindeligt forekommende – og det er der en god forklaring på.

Hannah Fry, professor i matematik ved University College London har udgivet to velkendte matematikbøger, og hun mener, at ligningens sammensætning skaber forvirring.

” 2+2 i parentesen er let – det bliver 4. Men så – hvad betyder resten af ligningen? Bliver det så 8÷(2×4)=1, eller (8÷2)x4=16? Man kan tolke det på to forskellige måder – og med den lille mængde informationer til rådighed er det umuligt at vurdere”, siger hun til Daily Mail.

Handler om tolkning

Hannah Fry fortæller, at både 1 og 16 kan godkendes som rigtige svar. Det handler ganske enkelt om, hvordan man tolker ligningen.

Pixabay

Mange andre på sociale medier er, som den 35-årige matematikprofessor, kommet til den konklusion, at begge svar kan være rigtige – men flere påpeger, at der vil være forskellige løsninger afhængigt af hvilke regneregler, man bruger.

På trods af den voldsomme debat kan vi altså konstatere, at de begge svar kan være rigtige. Selvom jeg selv stærkt argumenterer for, at 1 er det rigtige svar, så er man nødt til at acceptere, at der altså er flere svar til samme ligning.

Fik du også løsningen til 1 eller 16? Så har du helt ret! Så tryk på del-knappen for at byde dine venner på en sjov udfordring!