Mange regner forkert: Kan du løse opgaven med hovedregning?

Ifølge forskning er det bedre hjernegymnastik at drikke rødvin end at sidde med komplicerede matematikopgaver. Men det ene behøver ikke at udelukke det andet – og at løse hjernevridere er selvfølgelig bedre end slet intet at gøre.

Derfor tænkte jeg, at jeg ville teste jer med en svære matematikopgave i dag. Da det efterhånden er mange år siden, at man er gået i skole, kan opgaven forekomme meget svær, men samtidig er det et matematisk problem, som folkeskoleelever i de højeste klasser skal kunne klare.

I princippet bruger vi matematik hele tiden. Når vi handler, udregner søvntimer eller laver mad. Det gør man dog ofte helt automatisk – uden at vi tænker videre over det. Simpel matematik sidder på rygraden, og få af os er nødt til at finde en lommeregner frem for at regne sig frem til, hvad 2+1 er.

Husk dine regneregler

Men med de lidt mere komplekse matematiske arbejdsopgaver kan det dog være nødvendigt at finde lommeregneren frem.

Jeg kan huske, da mine børn gik i skole, og at jeg skulle hjælpe dem med lektierne. Især med matematikken gik der ikke mange år, før de var klogere end mig.

For man må nok erkende, at meget af det man selv lærte, da man gik i skole, er forsvundet med tiden. Måske fordi man sjældent bruger de gamle regneregler.

Netop derfor tænkte jeg, at vi i dag skulle teste os selv med en matematikopgave, der egentlig er et simpel, men man skal have styr på sine regneregler. Hvad skal man udregne først? Det er altafgørende for at finde frem til det rigtige resultat!

Nu er spørgsmålet bare, om du kan finde det rigtige svar på matematikopgaven nedenfor?

Grinebibelen

1 + 1 + 1 – 1 x 2 – 0 = ?

Du skal først udregne multiplikationen.

1 x 2

1 x 2 = 2

Det er nemt – hvis du bruger den rigtige metode

Herefter kan vi skrive ligningen på følgende måde:

1 + 1 + 1 – 2 – 0

Når vi er kommet så langt, er det nemt.

3 – 2

Svaret er: 1

Som du nok kan se, bliver løsningen let at finde frem til, hvis man bruger de rigtige regneregler.

Kunne du løse opgaven? Så tryk på DEL-knappen for at byde dine venner på en sjov udfordring!