Næsten alle svarer forkert: Hvilket tal skal stå øverst?

Næsten alle svarer forkert: Hvilket tal skal stå øverst?

Det er lidt trist at tænke på, men faktum er, at det for mange af os er mere end et håndfuld år siden, at man gik i skole.

Og man har nok en tendens til at glemme noget af den lærdom, som man lærte i skoletiden. For hånden på hjertet, hvor mange gange har man brugt Pythagoras’ sætning, siden man afsluttede skolen?

Hvad der derimod var godt at lære i skolen var at læse, skrive og regne almindelig matematik – det har man virkelig haft gavn af som voksen. Den gamle velkendte skolematematik kan være en fremragende måde at holde hjernen aktiv på – for det er virkelig skønt at udfordre tankerne med jævne mellemrum, ikke sandt?

Det er desuden en god måde at holde hjernen skarp form, især når man er kommet lidt op i alderen.

Hvilket tal skal stå øverst?

Med det i tankerne tænkte vi, at vi her nedenfor ville udfordre dig med lidt god gammeldags skolematematik, hvor din logiske tankegang sættes på prøve.

På den måde kan vi se efter, om du har glemt alt det, som man blev undervist i i matematiktimerne i skolen – eller om det har hængt ved.

Er du til dagens udfordring? Godt!

Her på billedet nedenfor kan du se en masse kasser med tal på. Men der mangler et tal på kassen øverst – og det er nu din opgave at regne ud hvilket tal, der skal være i din øverste kasse.

God fornøjelse – her er billedet!

Tænk dig nu godt om – hvilket tal skal der stå i den øverste kasse?

Det er ikke helt nemt at gennemskue, men det stimulerer hjernecellerne, som er utroligt sundt!

Her er svaret

Har du et svar i tankerne? Hvis ikke er der ingen grund til at fortvivle – for vi redegør nemlig for svaret her nedenfor!

Det rigtige svar er altså 17!

Svarede du rigtigt? I så fald er det godt gået! Tryk nu på DEL-knappen for at byde dine venner på en sjov udfordring!