Meget få voksne svarer rigtigt på gåden: Kan du finde frem til løsningen?

Gåder er noget, som de fleste af os forbinder med barndommen. Enten fra gamle Anders And-blade, eller fra det klassiske tv-program “Fangerne på Fortet”, hvor deltagerne skulle gå op i tårnet for at besvare en gåde fra den Gamle Vismand.

Uanset hvilket forhold man har til gåder, er de en kombination af glæde og hjernegymnastik. Man får hjernecellerne til at arbejde, mens man får aktiveteret sit indre konkurrenceinstinkt.

Gåden her nedenfor har fået mange til at fejle, nu skal vi se, om du har bedre held.

I dag tager teknologien sig af det meste af tænkningen for os, og derfor tror jeg, at vi har større behov for denne type hjernegymnastik end nogensinde før.

En gåde om dagen

For et stykke tid siden lovede jeg mig selv, at jeg skulle løse en gåde hver dag. Mest for at få en lille pause fra arbejdet og lade hjernen arbejde på en lidt anden måde for en stund. Det tager ikke meget tid, men det er en dejlig genstart af hjernen.

Det siges, at krydsord, soduku og andre lignende opgaver får os til at få det bedre – og jeg tror virkelig, at det er noget om det.

Hvordan er det muligt?

Gåden nedenfor er alt andet end ligetil, og har frustreret flere. Med andre ord, hvis du finder frem til det rigtige svar, er du virkelig dygtig.

Er du klar? Her kommer gåden.

Grinebibelen

Julie er født den 28. december, men alligevel falder hendes fødselsdag altid i løbet af sommeren. Hvordan er det muligt?

Tænk dig nu godt om – svaret på gåden finder du under billedet nedenfor!

Her er svaret

Har du tænkt dig godt om og er klar til at læse svaret? Under billedet nedenfor afslører vi svaret på gåden.

PxHere

Svaret er: Julie bor på den sydlige halvkugle, hvor de har sommer, når vi i Danmark har vinter!

Svarede du rigtigt? I så fald stort tillykke! Test nu dine venner ved at trykke på DEL-knappen nedenfor!