Matematikgåde til børn frustrerer tusindvis af voksne: Kan du finde frem til det rigtige svar?

Hjernegymnastik kan man næsten ikke få for meget af. I en tid hvor teknologi og computere håndterer stort set alt for os, har vi i den grad et ekstraordinært behov for at lade “geni-musklerne” i hovedet arbejde på egen hånd.

En rebus eller krydsord til frokosten kan være en god måde for at komme i gang. Og hvis du elsker hjernevridere og hjernegymnastik, vil du med garanti elske denne matematikgåde!

For denne lille matematikgåde frustrerer netop nu flere tusindvis på nettet! Den kan løses ved brug af simpel folkeskolematematik, og er egentlig en opgave for 3. klasseelever. Men det har åbenbart vist sig, at den ikke er så nem for voksne, som man ellers kunne tro ved første øjekast.

Kan det være, at man glemmer de simple regneregler med tiden? Uanset hvad er det godt at tage en lille pause fra studierne, arbejdet eller andet for at aflede tankerne en lille smule.

Erstat spørgsmålstegnene

Kan du finde frem til det tal, der skal udskiftes med spørgsmålstegnene på billedet nedenfor?

Fabbiosa.com

Hvis du formåede at finde frem til svaret, så tryk på del-knappen længere nede i artiklen!

Ellers kommer den rigtige løsning lige her! Man skal første regne ud, hvad hvert dyr vejer hver for sig.

Da 3 kaniner sammenlagt vejer 12 kilo, så vejer hver kanin 4 kilo.

Da anden plus en kanin vejer 5 kilo, så vejer anden altså 1 kilo (5-4=1).

Grisen vejer 100 kilo, anden 1 kilo og kaninen 4 kilo. Med de fakta på bordet er det meget simpelt at erstatte spørgsmålstegnene med den rigtige løsning. 1+4+100!

Svaret er altså 105!

 

Tryk på DEL for at byde dine venner på lidt tiltrængt hjernegymnastik!