Kun for genier: Kan du løse denne opgave uden lommeregner?

Man bliver aldrig for gammel til at udfordre sig selv med forskellige udfordringer, og det er altid lige sjovt at ‘motionere’ hjernecellerne og finde sit indre konkurrencemenneske frem.

Når man så begynder at blive lidt ældre, bliver det ligeledes vigtigt at holde hjernen skarp og i god form. Faktisk er det lige så vigtigt som at holde kroppen i form for at få et langt og godt liv.

Uanset om man kaster sig over sudoku, krydsord eller matematikopgaver, føles det altid, som om man tænker lidt klarere bagefter.

Jeg har udviklet lidt af en forkærlighed for matematikopgaver de seneste år. Måske skyldes det, at det er ved at være lang tid siden, jeg gik i skole, og at jeg finder det sjovt at se, hvor meget man egentlig kan huske fra sine folkeskoleår.

Kend dine regneregler

Denne type matematikopgave, vi kan se på billedet nedenfor, er virkelig begyndt at cirkulere rundt på nettet og sociale medier.

Man bliver sjældent kastet ud i nogle super avancerede beregninger, man skal egentlig ‘bare’ huske de regneregler, man lærte i folkeskolen eller gymnasiet.

Det kan dog blive rigtig svært, hvis man ikke husker, hvordan man skal gribe det hele an.

Kan du løse matematikopgaven?

Okay, nu til selve opgaven.

På billedet nedenfor er der en matematikopgave, du skal løse, og der er fire svarmuligheder for at gøre det lidt nemmere.

Hvordan er det nu liiiiige, man skal gribe det hele an?

Giv dig i kast med opgaven – og hvis den er for svær, eller hvis du bare vil tjekke, om du fandt frem til det rigtige svar, giver vi dig løsningen nedenfor.

Pexels

Her er svaret

Det rigtige svar er B: 12.

Men hvorfor lige det?

Jo, først er vi nødt til at gange, 3 x 3, som jo bliver 9.

Tilbage har vi 3 + 9 – 3 + 3, som bliver 12.

Så svaret er altså 12.

Tryk på DEL-knappen for at byde dine venner på en sjov udfordring!