Kun for genier: Find det rigtige svar på mindre end 1 minut

Nogle gange har man brug fra en pause fra de daglige rutiner, forpligtelser og arbejde. Det kan nemlig være med til at rense hjernen, så man på den måde er forberedt på de nye udfordringer, der venter forude.

Hjernegymnastik i form af krydsord, sudoku, gåder og andet stimulerer hjernecellerne på en lidt anden måde, end når man sidder foran en computer eller slider på arbejdet.

Da man gik i skole, var det ikke ualmindeligt at konkurrere med sine klassekammerater om at være den hurtigste til at løse et regnestykke. Men hvis man blev præsenteret for de samme opgaver i dag, er der nok stor sandsynlighed for, at det ville tage længere tid at løse opgaverne – eller?

Husk regnereglerne

På nettet kan man i dag finde utallige gamle regnestykker, som får mange voksne til at rive sig i håret i ren frustration, da man har glemt regnestykkerne fra folkeskolen. Men hvis man husker godt efter, og virkelig kører på, burde det være muligt at huske, hvordan man gjorde.

Løs regnestykket – på mindre end 1 minut

Men nu til dagens udfordring. Her nedenfor bliver du præsenteret for et regnestykke og tre svarmuligheder. Kun en af svarmulighederne er rigtig. Nu har du et minut til at finde frem til den rigtige løsning!

Kan du huske dine regneregler? Hvis ikke er der ingen grund til at blive frustreret, for her nedenfor redegør vi for det rigtige svar.

Svaret

Det rigtige svar er: 12.

Det skyldes, at man først skal beregne multiplikationen 3 x 3, som selvfølgelig bliver 9.

Så har vi 3 + 9 – 3 + 3 tilbage, som bliver 12.

Så svaret er altså 12.

Svarede du rigtigt? Så tryk på DEL-knappen for at byde dine venner på en sjov udfordring!