Kun et geni løser gåden med det samme: Hvem lyver?

I dag føles det, som om vi bruger flere timer dagligt foran computer- og mobilskærme end at tale ansigt til ansigt med andre mennesker. Det er trods alt primært der, hvor man virkelig kan udveksle oplevelser og have gode diskussioner.

Derudover føler jeg, at en givende samtale med en anden person har en opkvikkende effekt på min hjerne. I hverdagen er det ellers meget nemt at falde ind i de samme gamle rutiner – og derfor fungerer “geni-musklerne” måske ikke altid perfekt.

Netop derfor kan det være meget godt og sundt at stimulere hjernen. Det kan være lidt gymnastik for hjernen, eller at man tvinges til at tænke i lidt nye baner. Noget, jeg ofte gjorde som barn, var at sidde med forskellige gåder.

Det gør jeg stort set aldrig længere, hvilket faktisk er lidt en skam. For små gåder kan virkelig være opkvikkende for hjernen, og for et øjeblik får man også mulighed for at tænke på noget andet end arbejde, studier eller dagligdagens gøremål.

Hvem lyver?

Jeg er af den overbevisning, at det kun kan være meget positivt for ens velvære at afsætte tid hver dag til eksempelvis krydsord, sudoku, gåder eller andre lignende opgaver. Så måske man skal forsøge at finde tid til det, og dermed få det som en daglig rutine.

Tidligere i dag satte jeg mig ned med gåden nedenfor! Jeg var nødt til at tænke mig godt om i et stykke tid, før jeg fandt frem til det rigtige svar. For den er faktisk ikke så nem, når det kommer til stykket.

Eftersigende er det kun 1 ud af 5, der finder frem til det rigtige svar. Sådan er det hvert fald i USA, men det burde kunne “oversættes” direkte til danske forhold. For så stor bør forskellen mellem vores lande ikke være!

Nuvel – kan du finde frem til det rigtige svar?

Betjentene påstår, at Erik er deres bror, men Erik hævder, at han ingen brødre har. Hvem lyver?

A) Alle lyver
B) Betjentene lyver
C) Erik lyver
D) Ingen lyver

Det her er faktisk ikke så nemt. Jeg var nødt til at læse gåden flere gange, før jeg fandt frem til det rigtige svar.

Tænk dig nu godt om, nedenfor giver vi dig svaret!

Det rigtige svar er D – ingen lyver! For betjentene er nemlig Eriks søstre!

Tryk på del-knappen hvis du havde ret, eller hvis du bare gerne vil sende en sjov udfordring videre til dine venner!