Kun 1 af 7 svarer rigtigt i første forsøg – men kan du løse den svære matematikgåde?

Gåder og små udfordringer har altid haft en helt unik evne til at fascinere og tryllebinde mennesker. Det kan være alt lige fra optiske illusioner til forskellige problemløsninger, men de fleste finder det utroligt sjovt at udfordre sig selv.

Denne lille matematikgåde får nu tusindvis på nettet til at klø sig i hovedbunden!

Jeg husker matematiktimerne fra folkeskolen hvor vi ofte rundede timerne af med at løse en klassisk matematikgåde i fælleskab. Det var altid noget helt andet end almindelig plus, minus og gange – og blev et lille højdepunkt i løbet af skoledagen. Eller i hvert fald i netop den time.

Det handlede ofte om at tænke lidt ud af boksen, finde små skjulte detaljer, og man skulle virkelig bruge alle sine hjerneceller på at løse dem. Allerede den gang fandt jeg det her både sjovt og interessant.

Jeg husker især én, hvor vi skulle finde frem til, hvor mange trekanter der var inden for en trekant, og jeg sad med en ven i hele 10 minutter for at løse opgaven – og vi havde næsten ikke fundet frem til halvdelen.

1 ud af 7 får det rigtige svar

Selv om der efterfølgende indfinder sig en vis skuffelse, kan det være fascinerende, at man på trods af en stor indsats stadig er et stykke fra at finde den rigtige løsning. Men det føles, som om det er en del af det – det skal ikke være let at løse hjernevridere.

At udfordre sig selv og afprøve ens grænser er noget, som mennesker har elsket siden tidernes morgen. Måske er det vores indre konkurrenceinstinkt, men ofte er en del af problemløsning at kunne sammenligne sit resultat med andre.

Denne lille gåde ser let ud ved første øjekast, men det er vigtigt at tænke ud af boksen! Tilsyneladende er det kun 1 ud af 7, som er i stand til at finde det rigtige svar!

Det mest åbenlyse ville være at tro, at svaret er 1 fisk. Altså 10 minus dem, der druknede, svømmede væk og døde. Men det er ikke tilfældet!

Eftersom fisk trækker vejret under vand, kan de ikke drukne. Og da de er i en skål, kan de heller ikke svømme væk. Og hvis de dør… ja, så er de stadig i skålen. Det er trods alt netop spørgsmålet. Hvor mange er der tilbage, ikke hvor mange der stadig er i live.

Med andre ord er det rigtige svar 10.

Tryk på DEL for at udfordre dine venner og for at se, om de er lige så kloge som dig!