Kun 1 af 7 danskere finder fejlen inden for 10 sekunder: Kan du?

Det er altid sjovt at teste sig selv med hjernevridere og små udfordringer. Jeg tror, at det er vores indre konkurrenceinstinkt, der gør, at vi let finder stor fascination i denne form for hjernegymnastik.

Lige siden jeg var barn, har jeg fundet stor fornøjelse ved at løse matematik, gåder eller ander former for hjernegymnastik.

Jeg husker især matematiktimerne fra folkeskoletiden, som ofte blev rundet af med, at vi fik udleveret en matematisk hjernevrider, som skulle løses – og det hele udviklede sig altid til en lille konkurrence i klassen om, hvem der kunne løse den hurtigst.

Derudover er krydsord og sudoku meget populært. Dels fordi det er sjovt, men også fordi det aktiverer hjernecellerne i en verden, hvor det meste stort set styres af computere.

Snart kommer det vel dertil, at vi ikke behøver at tænke selv – og så er jeg overbevist om, at hjernevridere af forskellige slags er en god måde at holde gang i hjernecellerne.

Du har 10 sekunder

Gåden nedenfor får nu tusindvis på nettet til at rive sig i håret. Det hele tog sin begyndelse, da den blev lagt på nettet i en engelsk udgave, men der findes heldigvis en dansk “oversættelse”.

Når det er sagt, så er flertallet ikke i stand til at finde løsningen inden for 10 sekunder. Så hvis du klarer det, kan du være stolt! Det er åbenbart kun 1 ud af 7, der er i stand til at finde frem til den rigtige løsning, før tiden er gået!

Nu er spørgsmålet bare: Kan du løse hjernevrideren på 10 sekunder?

Fandt du fejlen på billedet?

Eller biledet, som der jo rent faktisk står! Nu har vi næsten givet dig svaret, men det kommer dog i sin helhed under billedet nedenfor!

Fejlen på billedet ovenfor er selvfølgelig, at det sidste ord i spørgsmålet er stavet forkert! “Biledet” indeholder et L for lidt. Derimod er der intet galt med talrækken!

De fleste er faktisk ikke i stand til at gennemskue det!

Tøv ikke med at trykke på del-knappen, hvis du fandt løsningen, eller hvis du gerne vil byde dine venner på en sjov udfordring!