Kun 1 af 5 danskere svarer rigtigt på gåden: Kan du?

Noget som altid har fascineret og tryllebundet mennesker er gåder og små udfordringer. Det kan være alt fra optiske illusioner til matematiske regnestykker, men de fleste af os finder det utroligt sjovt at udfordre os selv.

Dette billede (nedenfor) får nu tusindvis på nettet til at klø sig i nakken!

Lige siden jeg var barn, har jeg fundet stor fornøjelse ved at løse matematik, gåder eller ander former for hjernegymnastik.

Jeg husker især matematiktimerne fra folkeskoletiden, som ofte blev rundet af med, at vi fik udleveret en matematisk hjernevrider, som skulle løses – og det hele udviklede sig altid til en lille konkurrence i klassen om, hvem der kunne løse den hurtigst.

Derudover er krydsord og sudoku meget populært. Dels fordi det er sjovt, men også fordi det aktiverer hjernecellerne i en verden, hvor det meste stort set styres af computere.

Snart kommer det vel dertil, at vi ikke behøver at tænke selv – og så er jeg overbevist om, at hjernevridere af forskellige slags er en god måde at holde gang i hjernecellerne.

Et viralt hit på nettet

Selvom man selvfølgelig kan blive lidt skuffet, hvis man ikke er i stand til at løse en given gåde, er det altid lidt af et selvtillidsboost at finde frem til den rigtige løsning.

For det at udfordre sig selv og se, hvor ens grænser går, har altid fascineret menneskeheden. Måske er det vores konkurrenceinstinkt, men ofte involverer problemløsning jo, at man kan sammenligne sit resultat med andre.

Med denne lille hjernevrider, eller tegning, som du ser nedenfor, blev lavet for mange år siden. Men for et stykke tid siden begyndte den at cirkulere rundt på nettet igen – og fik tusindvis til at klø sig i nakken af ren frustration, da de skulle besvare spørgsmålet om, hvilken beholder fyldes først.

Det er åbenbart kun 1 ud af 5, som er i stand til at finde frem til det rigtige svar i første forsøg. Jeg ved faktisk ikke, hvordan man er kommet frem til det, men det lyder ikke helt urimeligt, da den er svær!

Teknikpalatsen

Tror du, at du fandt frem til det rigtige svar?! Hvis du er i tvivl, kommer svaret her nedenfor!

Pixabay

Det er beholder nummer 3, der fyldes først! Hvis man kigger nøje efter, vil der aldrig blive tilført vand til 4 eller 5. Vand fra nummer bliver ført videre til nummer 7, da hvor det løber ud i bunden. Vejen mellem 2 og 6 er lukket.

Svarede du rigtigt? Så tryk på del-knappen for at byde dine venner på en sjov gåde!