Kun 1 af 5 danskere kan finde fejlen på dette billede – men kan du?

Jeg kan ikke få nok af hjernevridere af forskellige slags. Gåder og optiske illusioner har jeg haft en stor forkærlighed for siden barnsben, og jeg tror ikke, at den fascination stopper lige foreløbig. Mest fordi det er sjovt at løse hjernevridere, og så er det også godt for hjernen.

Næsten hver gang mine børnebørn kommer på besøg forsøger jeg, som den gode morfar jeg er, at få dem til at interessere sig for sådan noget her. Det kan være alt fra optiske illusioner og gåder til regnestykker. Men eftersom de unge mennesker i dag foretrækker at sidde med snuden i deres mobiltelefoner, så er det lidt svært at overtale dem, men det lykkes dog fra tid til anden!

I en verden hvor teknologien klarer næsten alt for os, synes jeg, at det er meget vigtigt, at man træner hjernen med forskellige udfordringer!

Denne lille billedgåde faldt jeg over, da jeg surfede rundt på nettet tidligere i dag. Jeg fandt den på hjemmesiden didyouknowpage.com, og var nødt til at tænke mig godt og grundigt om, før jeg fandt det rigtige svar. Det er åbenbart kun 1 af 5, der finder frem til det rigtige svar med det samme – så med andre ord er gåden ikke nem!

Kan du finde fejlen?

Det er en tegning fra Englands hovedstad London, hvor man blandt andet ser et stort klokketårn (Big Ben), en bus, et par biler og en klassisk telefonboks. Men der er noget helt, helt galt – og din opgave er nu at finde ud af hvad.

Jeg kan fortælle så meget, at du er nødt til at have lidt kendskab til England for at kunne se, hvad der er galt med tegningen. Hvis jeg afslører mere end det, bliver det for nemt.

Kan du finde fejlen på tegningen?

Fandt du svaret? Hvis ikke kan jeg give dig endnu en ledetråd. Tænk på, at tegningen finder sted i netop England, hvor færdselslovene ikke er de samme som her i Danmark.

Blev det lettere nu?

Nuvel – her nedenfor giver jeg dig svaret!

Det rigtige svar er, at bilerne kører i den forkerte side af vejen. Man kører jo i venstre vejbane i England, hvor vi her i Danmark kører i højre siden. På billedet kører bilisterne som i Danmark, hvilket altså er forkert.

Bonus-gåde

Okay, vi tager endnu en gåde!

I dette tilfælde er det et billede af to kameler, der vandrer rundt i ørkenen. Men der er noget galt, kan du se hvad?

Tænk dig grundigt om.

Har du fundet løsningen?

Nej? Bare rolig, her nedenfor finder du svaret!

Eftersom solen er i baggrunden, burde man kunne se kamelernes skygger lige foran dem. I dette tilfælde har kunstneren undladt at tegne skyggerne, og dermed er billedet blevet til en gåde!

Kunne du løse disse gåder? Så tryk på del-knappen for at byde dine venner på en sjov udfordring!