Kun 1 af 10 svarer rigtigt: Kan du løse ligningen med simpel skolematematik?

Lidt ekstra hjernegymnastik har aldrig skadet nogen, især ikke i en tid, hvor teknologien klarer det meste for os. Derudover er det også altid sjovt at udfordre sig selv med de samme udfordringer, som da man var barn.

For så bliver man virkelig testet i, om man kan huske alle de der regneregler eller lektierne fra folkeskoletiden.

Noget af det sidder selvfølgelig stadig fast – mens andet viden forsvinder fra hjernen, så snart man er gået videre til næste opgave.

Jeg har det altid sjovt med at udfordre mig selv på forskellige måder. Det kan være alt fra krydsord, sudoku, puslespil, quiz eller matematik. Netop sidstenævnte har jeg altid påstået, at jeg var en ørn til, og at jeg kunne huske alle regneregler fra folkeskoletiden. Men for et par dage siden satte jeg min matematiske viden på en prøve – og det viste sig faktisk at være sværere end forventet.

Du skal kende regnereglerne

Selvom de to ligninger var svære, var de faktisk ganske sjove at sidde med, og netop derfor tænkte jeg, at jeg også ville udfordre jer med dem!

Ifølge sitet brainfans kan kun 1 af 10 løse den første opgave.

Kan du regne ud, hvad der skal stå i stedet for spørgsmålstegnet?

Husk på dit svar, her nedenfor redegør vi for løsningen! For at kunne løse ligningnen skal man virkelig have styr på sine regneregler – altså i hvilken ringefølge det hele skal udregnes.

16 – 4 (1/4) + 2

= 16 – 4 x 4 + 2

= 16 – 16 + 2

= 0 + 2

Svaret er: 2

Okay, videre til den næste ligning. Jeg ved faktisk ikke, hvor stor en andel som er i stand til at løse denne, men tallet har ført til vilde diskussioner. Flere forskellige svar diskuteres, men ifølge sitet newslinq er der kun én korrekt løsning.

Her nedenfor gennemgår vi løsningen!

Jeg indrømmer blankt, at jeg svarede forkert på den her, men det hele gav mening, da jeg så mellemregningerne.

For at få det rigtige svar på dette regnestykke, skal man begynde med at gange.

1 + 1 + 1 + 1 + 11 + 1 + 1 + 1 + 11 + (1 x 0) + 1

= 29 + 0 + 1

Svaret er: 30

Svarede du rigtigt på mindst ét af regnestykkerne? Så tryk på del-knappen for at byde dine venner på en sjov udfordring!