Kun 1 af 7 kan finde den skjulte hund på dette billede – er du en af dem?

I løbet af den seneste tid er udfordringer med at knække hjernevridere og optiske illusioner blevet et stadigt større tidsfordriv på nettet. Jeg tror, det primært skyldes, at vi lever i en konkurrencepræget verden – og hvem ønsker ikke at være den bedste til noget?

Selvom det efterhånden er pokkers mange år siden, kan jeg tydeligt huske fra matematiktimen i folkeskolen, hvor vores lærer plejede at runde timen af med at vi elever skulle løse en lille gåde i par. Det var altid noget helt andet end klassisk brøkregning eller lignende. Man var nødt til at tænke lidt ud af boksen og virkelig bruge alle sine hjerneceller.

Ofte handlede det om at finde en helt specifik detalje, der var nøglen til at finde frem til løsningen. Jeg husker, at alle eleverne var meget spændte, da det var tid til løsning af matematiklærerens hjernevrider. Så snart man fik opgaven udleveret, var der fuldt fokus og stille i hele klassen. Alle ville vinde!

Og selv i dag kan jeg sidde tryllebundet med lignende opgaver. I løbet af den seneste tid er internettet blevet oversvømmet med små hjernevridere og diverse udfordringer. Det er ikke mange år siden, at soduku var meget populært, men nu føles det som om, at optiske illusioner er højeste mode.

Kun 1 ud af 7 kan finde svaret

Billedet (nedenfor) får nu tusindvis på nettet til at klø sig i hovedbunden. Det forestiller en ældre mand, hvilket de fleste nok kan se, men der skjuler sig også en hund på billedet. Spørgsmålet er, om du kan finde den? Det er åbenbart kun 1 ud af 7, som formår at finde hunden på 30 sekunder, så det er ikke let!

Kan du finde hunden? Hvis ikke, kan jeg give dig et par ledetråde. Prøv at finde de dele af mandens ansigt der ser lidt underlige ud, hvorefter du måske kan finde frem til løsningen.

Hvis det ikke hjalp, kan vi så ikke blive enige om, at mandens næse ser lidt mærkelig ud? Derudover har han også lidt mærkelige øjne, ikke sandt? Og hvorfor mangler der lidt linjer ved hans højre øre? Tænk lidt over det!

Ellers kan du finde svaret her nedenfor! Men tag dig først lidt tid til at tænke over, om du med ledetrådene i baghånden ikke kan finde frem til hundens “skjulested”.

Giver du op? Okay, her kommer svaret! Hunden kommer altså til syne, hvis man vender billedet på hovedet! Nu forstår du med garanti, hvad jeg mente, da jeg påpegede det med mandens næse, øjne og højre øre. Alle dele er nemlig afgørende for at forme hunden og dens ben!

Tryk på DEL for at se, om dine venner kan løse denne udfordring – de har garanteret brug for lidt hjernegymnastik i dag!