Kun 1 ud af 7 finder alle kvadrater i første forsøg – næsten alle misser den vigtige detalje

Gåder og udfordringer har altid fascineret og tryllebundet mennesker. Det kan være alt fra optiske illusioner til matematiske ligninger, og de fleste af os finder det utrolig sjovt at udfordre sig selv.

Måske skyldes det, at det aktiverer vores konkurrenceinstinkt.

Denne gang handler det om at finde frem til det rigtige antal kvadrater på et billede…

Ofte rundede vi matematiktimerne i folkeskolen af med at løse en hjernevrider sammen. Det var altid noget helt andet end plus og minus, og var ofte et lille højdepunkt i løbet af skoledagen.

Det handlede ofte om at tænke lidt ud af boksen, finde små skjulte ledetråde, og man skulle virkelig aktivere alle hjernecellerne for at løse dem. Interessen for hjernevridere og gåder har jeg taget videre med mig i voksenlivet, og jeg afsætter ofte tid til at løse en eller to i løbet af dagen.

Tæl kvadrater

Selvom man selvfølgelig kan blive lidt skuffet, hvis man ikke er i stand til at løse en given gåde, er det altid lidt af et selvtillidsboost at finde frem til den rigtige løsning.

For det at udfordre sig selv og se, hvor ens grænser går, har altid fascineret menneskeheden. Måske er det vores konkurrenceinstinkt, men ofte involverer problemløsning jo, at man kan sammenligne sit resultat med andre.

Med denne lille hjernevrider (nedenfor) handler det om at tælle antallet af kvadrater på billedet. Det er åbenbart kun 1 ud af 7, der finder frem til det rigtige svar i første forsøg. Med andre ord er det ikke specielt nemt!

Hvor mange kvadrater finder du?

Okay! Sørg for at have et svar klar, så gennemgår vi den rigtige løsning i et par overskuelige trin!

 

Der er fem små kvadrater på billedet, men det er ikke de eneste!

Der er også en sjette og syvende kvadrat!

Og en ottende og niende kvadrat!

Mange misser dog den vigtige detalje, at figurens centrum også er en kvadrat! Dermed den tiende!

Du skal heller ikke misse de største kvadrater i figuren – den elvte og sidste!

Svaret er altså: 11 kvadrater!

Tryk på del-knappen for at byde dine venner på lidt tiltrængt hjernegymnastik!