Kun 1 ud af 6 voksne kan løse gåden: Kan du finde det rigtige svar i første forsøg?

Noget som altid har fascineret og tryllebundet mennesker er gåder og små udfordringer. Det kan være alt fra optiske illusioner til matematiske regnestykker, men de fleste af os finder det utroligt sjovt at udfordre os selv.

Stort set hver gang jeg er hjemme hos mine svigerforældre, sidder de med krydsord. De siger, at det er det perfekte hjernegymnastik – og at det holder hjernen frisk. Det er kun godt, synes jeg, for det er vigtigt at finde sin helt egen måde at aktivere hjernecellerne!

Jeg husker især matematiktimerne fra folkeskoletiden, som ofte blev rundet af med, at vi fik udleveret en matematisk hjernevrider, som skulle løses – og det hele udviklede sig altid til en lille konkurrence i klassen om, hvem der kunne løse den hurtigst. Det handlede ofte om at tænke lidt ud af boksen, finde skjulte ledetråde, og høj hjerneaktivitet var påkrævet for at løse lærerens gåder.

At udfordre sig selv og opdage, hvor ens grænser går, har længe været noget, som vi mennesker har yndet at kaste os ud i. Måske er det vores indre konkurrenceinstinkt, der spiller ind, men ofte betyder det at løse problemer også, at man kan sammenligne sit resultat med andre.

1 ud af 6 kan løse gåden

Denne gåde er et lysende måde at teste sig selv. Jeg var nødt til at tænke både grundigt og længe, før jeg kom frem til det rigtige svar, som åbenbart kun 1 ud af 6 voksne er i stand til at finde frem til i første forsøg. Hvordan man er kommet frem til det, er jeg ikke klar over, men det virker meget rimeligt, da gåden faktisk er svær!

Nuvel – kan du finde frem til det rigtige svar på denne gåde?

2 drenge blev født af samme mor, på samme tid, samme dag, samme måned, samme år. Men de er ikke tvillinger. Hvordan er det muligt?

Tænk dig grundigt om! Svaret finder du under billedet af den tænkende kvinde!

Pixabay

Det rigtige svar: De 2 drenge udgør to tredjedele af en trillingekonstellation! De er altså trillinger, men for gådens skyld valgte vi at udelade en af dem!

Tøv ikke med at udfordre dine venner ved at trykke på del-knappen her nedenfor for at finde ud af, hvem der er den klogeste blandt dine venner!